Op onze school kunt u een beroepsopleiding meubelmaker in 1 jaar voltooien

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag of misschien doet u dit al? U kunt op onze school in Noord-Holland versneld een beroepsopleiding meubelmaker voltooien. De opleiding kent twee trajecten die zowel in één als twee jaar kunnen worden afgelegd. Het is aan u hoeveel tijd u heeft om te besteden aan zo’n praktische opleiding. Ieder jaar weer krijgen wij deelnemers uit onder andere Zaandam, Zandvoort, Haarlem en Hilversum, want het vak van meubelmaker is overal populair!

Beroepsopleiding meubelmaker in deeltijd

De beroepsopleiding meubelmaker vindt plaats in deeltijd, grotendeels in de avonduren en op zaterdag. Zo stellen wij mensen in de gelegenheid om deze opleiding te volgen naast hun huidige beroep. Ook wordt er rekening gehouden met mensen die moeten reizen. Komt u bijvoorbeeld uit Haarlemmermeer, Purmerend, Alkmaar of Amstelveen, dan is de afstand naar onze school goed te doen.

Het eerste traject is gericht op ambachtelijke vaardigheden. U leert hoe en welke gereedschappen en materialen u kunt gebruiken om een mooi meubelstuk te maken. In het tweede traject belichten we meer de technische kant van het beroep meubelmaker. U leert tekeningen te lezen en maken, fineren, schetsen en ontwerpen met speciale computerprogramma’s, werken met elektrisch gereedschap, machineren en we leren u alle facetten van houtherkenning.

Een beroepsopleiding meubelmaker biedt veel mogelijkheden. U wordt specialist op het gebied van houtbewerking in ieder facet. Daardoor kunt u bijvoorbeeld aan de slag als zelfstandig ondernemer. Het vak meubelmaker is een echte ambacht te noemen waarin op de millimeter gewerkt dient te worden. Daarbij bent u niet alleen bezig met uw handen, maar ook met uw hoofd. Deze combinatie is aantrekkelijk, ook voor jonge mensen.

Een meubelmaker maakt niet alleen meubels, maar ook het repareren van oude of antieke meubels is iets wat een meubelmaker voor klanten kan doen. Een meubelstuk wordt doorgaans pas als antiek aangemerkt als het minimaal 75 jaar oud is. Die meubels zijn meestal van hout gemaakt, want vroeger waren er niet zoveel andere materialen beschikbaar. Bij de meeste meubelmakers kan een klant ook terecht voor het laten ontwerpen en bouwen van een keuken of een speciale trap. Het beroep biedt oneindig veel mogelijkheden. En dat is ook het leuke ervan!

Toekomstige meubelmakers: een goede basis is het halve werk

De inrichting van een woning is altijd persoonlijk. Iedere opdracht is dan ook steeds weer een nieuwe uitdaging. Door bij ons een beroepsopleiding meubelmaker te volgen, bent u goed voorbereid voor nu en in de toekomst. Een goede basis is het halve werk! Na afloop bent u in staat om meubels op maat te leveren. U kunt de opleiding afsluiten met het maken van een eindwerkstuk waarop u wordt beoordeeld. Vervolgens ontvangt u een getuigschrift.

Wilt u een herscholing of aan de slag als zelfstandig ondernemer? Dan is deze opleiding zeker geschikt voor u. De opleidingskosten kunt u, indien, geweest in delen betalen. Neemt u maar eens contact met ons op. Wij vertellen u hier graag meer over. Rest ons nog te zeggen: meubelmakers in spe, aarzel niet en meldt u vandaag nog aan voor deze flexibele beroepsopleiding. Wilt u onze school bezoeken? Maak dan even een afspraak. Voor de kortste route vanuit Zaanstad of Amsterdam, kunt u even op onze routebeschrijving kijken.


Aanbevolen berichten