JAPANS HOUTBEWERKEN – DEEL 1

De Japanners zijn al eeuwen meesters in het maken van de meest ingenieuze houtverbindingen. Zij gebruiken hiervoor trekzagen, houten blokschaven en superscherpe beitels.
Tijdens deze cursus leer je in 2 dagdelen hoe je 1 of 2 Japanse verbindingen aftekent, en maakt.
De cursus is geschikt voor ervaren en onervaren houtbewerkers en is ook een goede basis om deel te kunnen nemen aan Japans houtbewerken deel 2.

Cursusgeld: € 175,-
2 dagdelen, inclusief materiaal

JAPANS KUMIKO

Japans Kumiko is een techniek waarbij decoratieve houten panelen worden samengesteld zonder gebruik te maken van lijm of spijkers. Door zeer nauwkeuring zagen en schaven worden de mooiste patronen samengesteld.
In deze cursus van 2 dagdelen maak je kennis met de basisvaardigheden van deze fantastische techniek en ga je naar huis met een door jezelf ontworpen paneeltje.
De cursus is geschikt voor ervaren en onervaren houtbewerkers en is ook een goede basis om deel te kunnen nemen aan Japans houtbewerken deel 2.

Cursusgeld: € 175,-
2 dagdelen, inclusief materiaal

JAPANS HOUTBEWERKEN – DEEL 2

De traditie en de manier van houtbewerken in Japan verschilt met onze Europese manier van houtbewerken. Je gaat in deze cursus van 8 dagdelen kennismaken met andersoortige zagen, schaven en beitels en werken aan zeer verfijnde houtconstructies. Tijdens het werken aan de verschillende verbindingen zal ook ingegaan worden op de culturele bijzonderheden van de Japanse wijze van houtbewerken.

Je gaat naar huis met een werkstuk waar de geoefende verbindingen in verwerkt zijn. Ook gaan we Kumiko decoratie technieken toepassen in het werkstuk. Kumiko is de kunst van het vormen van patronen door stukjes hout aan elkaar te verbinden.

Cursusgeld: € 800,-
8 dagdelen, inclusief materiaal

De Beemster School voor Meubelmaken is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en derhalve vrijgesteld van de heffing van omzetbelasting (btw).

ANNULERINGSVOORWAARDEN:
Soms ontstaan er situaties waardoor deelname niet meer uitkomt.
Als er dan geannuleerd moet worden, hebben wij daar begrip voor en als een cursus verzet moet worden, proberen wij dat mogelijk te maken.

Wij hanteren de algemene voorwaarden van de NRTO waarin opgenomen de hier samengevatte annuleringsvoorwaarden. Deze gelden ongeacht of u de factuur reeds ontvangen cq betaald heeft.

  • Bij annuleren of verplaatsen langer dan 3 weken voor aanvang van de cursus €45,- administratiekosten
  • Bij annuleren of verplaatsen 3 tot 2 weken voor aanvang van de cursus 25% van het cursusgeld
  • Bij annuleren of verplaatsen 2 tot 1 week voor aanvang van de cursus 50% van het cursusgeld
  • Bij annuleren of verplaatsen 1 tot 0 weken 100% van het cursusgeld

In gevallen van overmacht zoals ernstige ziekte of ongeval zullen we natuurlijk met u in overleg gaan.

INSCHRIJFFORMULIER JAPANS HOUTBEWERKEN EN KUMIKO

Maak een keuze. Bekijk het module overzicht op de agenda-pagina voor de cursusdata.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie