Zomerschool Meubelmaken 2024
“Geef je hoofd vakantie en leer je handen denken”

De Zomerschool van de Beemster School voor Meubelmaken is al lerend vakantie vieren. Geef je hoofd rust en leer je handen denken. In de inspirerende omgeving van de Beemster!

Van 22 juli t/m 16 augustus (week 30 t/m week 33) organiseren wij ambachtelijke cursussen die raken aan het vak van meubelmaker. Deze activiteiten zijn bedoeld voor iedereen die tijdens deze zomer actief bezig wil zijn met de handen en op deze manier enthousiast worden voor ambacht en het meubelmakersvak. De zomerschool biedt een kans om te ontdekken of het vak van meubelmaken wellicht kansen biedt op een nieuwe toekomst, maar ook om gewoon heerlijk met je handen bezig te zijn.

Naast de zomercursussen bieden wij ook de reguliere opleiding aan, echter niet 10 weken lang 1 keer in de week, maar een heel blok, 10 dagdelen, in 1 week!

TIJDEN
We werken van 9.30 tot 16.30 uur met een lunchpauze van 1 uur. De lunch is bij de cursusprijs inbegrepen.

PLAATS
De school ligt in het werelderfgoed Beemster, 20 kilometer ten noorden van Amsterdam, 2 kilometer van Purmerend.

OVERNACHTEN
Je kunt bij ons in de tuin met je tent overnachten. Er is een buitenkeuken, een douche en toilet. De kosten per overnachting zijn €10,- voor een tent plus €5,- per persoon. Er is ruimte voor max. 5 kleine tenten. Ook zijn er hotels en B&B’s in de directe nabijheid te vinden.

INSCHRIJVEN EN INFORMATIE
Inschrijven kan tot het moment van aanvang, maar in verband met de planning is het prettig als we je inschrijving in een zo vroeg mogelijk stadium ontvangen. Op die manier kunnen we je ook tijdig informeren of er voldoende deelnemers zijn om de cursus door te laten gaan en of er plek voor je is.

voetenbank

Basiskennis houtbewerken

In 5 dagen van maandag t/m vrijdag volg je één van de niveau’s van onze opleiding basiskennis houtbewerken. Aan het einde van de week ga je met één of meerdere werkstukken naar huis.

Week 30, 31, 32, 33

Prijs niveau 1: €695,-
Prijs niveau 2: €745,-
Prijs niveau 3: €775,-
Prijs niveau 4: €775,-

img_3866

Moeder, zoon, vader, dochter

Samen met je zoon of dochter samenwerken en de liefde voor een traditioneel ambacht ervaren.

In 5 dagen van maandag t/m vrijdag volgen jullie één van onze cursussen basiskennis houtbewerken. Aan het einde van de week ga je met één of meerdere werkstukken naar huis.

Week 30, 31, 32 en 33

Kosten €1.300,- (per 2 personen) op basis van de basiskennis houtbewerken (niveau 1). Kosten andere niveaus in overleg.

img_1456

Fineren – dagworkshop

Tijdens de zomerschool kun je de dagworkshop fineren volgen. Maak in één dag een dienblad met prachtig mozaïek van verschillende houtsoorten. Je gebruikt verschillende soorten fineer en leert de diverse technieken.
Door deze cursus neemt je hout- en materiaalkennis enorm toe.

Deze workshop bieden wij aan van maandag t/m vrijdag.

week 31

Kosten, inclusief materiaal: €175,-

kumiko

Japans houtbewerken en Kumiko

De traditie en de manier van houtbewerken in Japan verschilt met onze Europese manier van houtbewerken.
Je gaat in deze cursus van 5 dagen kennis maken met andersoortige zagen, schaven en beitels en werken aan zeer verfijnde houtconstructies. Tijdens het werken aan de verschillende verbindingen zal ook ingegaan worden op de culturele bijzonderheden van de Japanse wijze van houtbewerken.

Je gaat naar huis met een werkstuk waar de geoefende verbindingen in verwerkt zijn. Ook gaan we Kumiko decoratie technieken toepassen in het werkstuk. Kumiko is de kunst van het vormen van patronen door stukjes hout aan elkaar te verbinden.

Deze module bieden wij aan op maandag t/m vrijdag

week 30, 31

Kosten, inclusief materiaal: €975,-

kumiko-dagworkshop

Japans Kumiko – dagworkshop

Japans Kumiko is een techniek waarbij decoratieve houten panelen worden samengesteld zonder gebruik te maken van lijm of spijkers. Door zeer nauwkeuring zagen en schaven worden de mooiste patronen samengesteld.
In deze dagworkshop maak je kennis met de basisvaardigheden van deze fantastische techniek en ga je naar huis met twee kleine paneeltjes.

Deze workshop bieden wij aan op vrijdag 2 augustus 2024.

Kosten, inclusief materiaal: €175,-

INSCHRIJFFORMULIER ZOMERSCHOOL MEUBELMAKEN 2024

Google, familie/vrienden, social media
Maak een keuze en selecteer onder indien van toepassing uw voorkeursdag(deel).
Geef a.u.b. voorkeur aan!

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie