ZOMERSCHOOL 2023

“Geef je hoofd vakantie en leer je handen denken”

De Zomerschool van de Beemster School voor Meubelmaken is al lerend vakantie vieren. Geef je hoofd rust en leer je handen denken. In de inspirerende omgeving van de Beemster!

-U KUNT ZICH NOG NIET INSCHRIJVEN, ONDERSTAANDE INFO BETREFT ZOMER 2022-
Van 1 t/m 19 augustus (week 31 t/m week 33) organiseren wij ambachtelijke cursussen die raken aan het vak van meubelmaker. Deze activiteiten zijn bedoeld voor iedereen die tijdens deze zomer actief bezig wil zijn met de handen en op deze manier enthousiast worden voor ambacht en het meubelmakersvak. De zomerschool biedt een kans om te ontdekken of het vak van meubelmaken wellicht kansen biedt op een nieuwe toekomst.

Naast de zomercursussen bieden wij ook de reguliere opleiding aan, echter niet 10 weken lang 1 keer in de week, maar een heel blok, 10 dagdelen, in 1 week!

TIJDEN
We werken van 9.30 tot 16.30 met een lunchpauze van 1 uur.

LUNCH
De lunch is bij de cursusprijs inbegrepen.

PLAATS
De school ligt in het werelderfgoed Beemster, 20 kilometer ten noorden van Amsterdam, 2 kilometer van Purmerend.

OVERNACHTEN
Je kunt bij ons in de tuin met je tent overnachten. Er is een buitenkeuken, een douche en toilet. De kosten per overnachting zijn € 20 voor een  tent plus € 5 per persoon. Ook zijn hotels en B&B’s in de directe nabijheid te vinden.

INSCHRIJVEN EN INFORMATIE
Inschrijven kan tot het moment van aanvang, maar in verband met de planning is het prettig als we je inschrijving in een zo vroeg mogelijk stadium ontvangen. Op die manier kunnen we we je ook tijdig informeren of er voldoende deelnemers zijn om de cursus door te laten gaan en of er plek voor je is.

voetenbank

Ambachtelijk meubelmaken

img_9372

Werkbank maken

img_7823

Stofferen

img_7776

Houtdraaien

In 5 dagen van maandag t/m vrijdag volg je één van de niveau’s van onze opleiding ambachtelijk meubelmaken. Aan het einde van de week ga je met één of meerdere werkstukken naar huis.

Kosten € 620,-  voor de basiscursus meubelmaken (niveau 1), inclusief materiaal en lunch. Kosten andere niveau’s in overleg.

Prijs inclusief lunch.

In 3 dagen (di, wo, do) maak je je eigen professionele werkbank.

Kosten € 465 + € 700 materiaalkosten. Voor de materiaalkosten gaan we uit van een standaard werkbank van 100 x 180 cm inclusief 1 bankklem. Custom uitvoering (bv aangepaste maten, met wielen, extra klem etc.) in overleg en tegen meerprijs mogelijk.

Prijs inclusief lunch.

Tijdens deze 3-daagse cursus (di, wo, do) leer je hoe je zelf je eigen meubels weer van een nieuwe stof kan voorzien.

Kosten € 450 inclusief het basislesmateriaal. Stof voor je eigen meubelstuk schaf je zelf aan en zit dus niet inbegrepen in de cursusprijs.

Prijs inclusief lunch.

Maak in één dag kennis met de basisbeginselen van het houtdraaien. Aan het einde van de dag ga je naar huis met twee leuke werkstukken.

Een dag houtdraaien kost € 250,- bij deelname van 2 of 3 personen. Inclusief hout en materiaal.

Een privéles kost € 395,-.

Prijs inclusief lunch.

img_3866

Moeder, zoon, vader, dochter

img_7742

Beeldhouwen in hout

img_7413

Bijenhotel maken

img_9328

Vouwkrukje maken

Samen met je zoon of dochter samenwerken en de liefde voor een traditioneel ambacht ervaren.

In 5 dagen van maandag t/m vrijdag volgen jullie één van onze cursussen ambachtelijk meubelmaken. Aan het einde van de week ga je met één of meerdere werkstukken naar huis.

Kosten € 1.180 (per 2 personen) op basis van de basiscursus meubelmaken (niveau 1). Kosten andere niveaus in overleg.

Prijs inclusief lunch.

laat in deze 3-daagse cursus (di, wo, do) je creativiteit zijn eigen beloop gaan. Leer met diverse gereedschappen werken en maak spelenderwijs een mooie eigen creatie.

De cursus wordt iedere week gegeven op dinsdag t/m donderdag.

Kosten € 390 inclusief materiaal en lunch.

Maak je eigen bijenhotel voor in de tuin.

Bijen zijn heel nuttig voor mens en natuur. Veel landbouwproducten zijn afhankelijk van bijen omdat deze zorgen voor de bestuiving. Het is dus belangrijk dat de bijen zich kunnen blijven voortplanten. Als jij een bijenhotel ophangt, kunnen de bijen in de slangetjes en gaten hun eitjes innestelen. Op deze manier kun je dus de natuur een handje helpen.

De eendaagse cursus bieden wij aan op maandag t/m vrijdag.

Kosten € 135 inclusief materiaalkosten en lunch.

In 1 dag leer je diverse houtbewerkingstechnieken en aan het einde van de dag ga je naar huis met een leuk vouwkrukje.

De eendaagse cursus bieden wij aan op maandag t/m vrijdag.

Kosten € 135 inclusief materiaalkosten en lunch.

lepel-vers-hout-a

Lepelsnijden

Op 16 of 17 augustus kun je leren lepels snijden uit vers hout. Sjors van der Meer en Job Suijker doen dit al jaren met veel plezier. Met passie en verwondering nemen ze je in hun cursus mee in de magische wereld van bijl en mes, van bomen en ambacht. Ze nemen je stap voor stap mee in de bijl- en mestechniek, zodat je zelf aan de slag kunt met deze geweldige hobby. En passant vertellen Job en Sjors je meer over bomen en de natuur. Ervaar het plezier van het snijden van lepels!

Kosten € 135 inclusief materiaal en lunch.

klok-aangepast-voor-website

Fineren

Tijdens de zomerschool kun je de workshop fineren volgen. Maak in 1 dag een dienblad of een klokje met prachtig mozaïek van verschillende houtsoorten. Je gebruikt verschillende soorten fineer en leert de diverse technieken. Door deze cursus neemt je hout- en materiaalkennis enorm toe.

De eendaagse cursus bieden wij aan op maandag t/m vrijdag.

Kosten € 135 inclusief materiaal en lunch.

INSCHRIJFFORMULIER ZOMERSCHOOL MEUBELMAKEN

Maak een keuze
Geef a.u.b. voorkeur aan!

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie