LEERJAAR 3 – Proeve van Bekwaamheid

Iedereen die de eerste twee leerjaren heeft afgerond, kan zich aanmelden voor leerjaar 3.

Dat kan men doen met verschillende doelstellingen: meer ervaring opdoen door een gedeelte van het leerjaar te doen, of om het hele jaar af te maken door de Proeve van Bekwaamheid te voltooien en een getuigschrift te behalen.

Leerjaar 3 jaar bestaat uit 3 fases:

  1. Ervaringsuren met de machines opdoen (zowel stationaire machines als elektrische) waarbij we een aantal opdrachten klaar hebben liggen. De duur is afhankelijk van de leerling.
  2. Zelfstandig een werkstuk maken. De leerling kan kiezen uit 2 ontwerpen waarbij wij de tekening en zaagstaat aanleveren. De leerling gaat zelfstandig machineren en uitvoeren. Leerlingen die op een hoog niveau instappen, kunnen fase 2 overslaan. Dit gebeurt in overleg met de docent.
  3. Proeve van bekwaamheid: je maakt je eigen ontwerp (tekening, materiaalstaat, zaagstaat, stappenplan). In je ontwerp zijn zoveel mogelijk technieken uit het 1e en 2e leerjaar verwerkt. De technieken mogen verdeeld worden over meerdere werkstukken; bijvoorbeeld eerst een eenvoudig krukje met pen-gat verbindingen en daarna een wat ingewikkelder ontwerp van bijvoorbeeld een kastje van plaatmateriaal met één of meer lades en/of een deurtje.Na goedkeuring van de docent mag je het ontwerp zelfstandig realiseren. Na een positieve beoordeling van het werkstuk ontvang je een getuigschrift. Beoordeling vindt plaats op MBO3-niveau.

Je schrijft je altijd in voor een blok van 10 dagdelen.

Aan het einde van je deelname, ongeacht hoeveel blokken je hebt gedaan, krijg je een certificaat van deelname.

De groepsgrootte is 4-5 personen.

Kosten (t/m 31 december 2022)

De prijs voor 10 dagdelen is  € 675,- exclusief al het materiaal. Het benodigde materiaal wordt bij levering ervan in rekening gebracht.

Een extra les buiten de 10 weken om: € 70,-

De Beemster School voor Meubelmaken is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en derhalve vrijgesteld van de heffing van omzetbelasting (btw).

Dagdelen:

De dagdelen zijn maandagavond, dinsdagochtend en/of dinsdagmiddag. Er worden groepjes van minimaal 4 en maximaal 5 personen gevormd.

Bekijk ook de overzichtskalender.

INSCHRIJFFORMULIER LEERJAAR 3, PROEVE VAN BEKWAAMHEID

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie

Konijn Meubelmakers
Zuiderweg 52B
1461 GD Zuidoostbeemster

T: 0299-60 30 92
M: info@beemsterschoolvoormeubelmaken.nl