Zelfstandig ambachtelijk houtbewerken

In dit derde jaar van de leerweg ambachtelijk houtbewerken ga je zelfstandig aan het werk in onze cursusruimte. Je mag gebruik maken van alle gereedschappen in het lokaal, alsmede de kolomboormachine, decoupeerzaag en lamellofrees. Afkortzaag en tafelfrees kunnen beperkt gebruikt worden na overleg en onder toezicht.

Het is de bedoeling dat je in je werkstukken technieken toepast die reeds behandeld zijn in de leerweg ambachtelijk houtbewerken en in het eerste leerjaar basiskennis houtbewerken. Nadat je je laatste module van leerweg ambachtelijk houtbewerken afgerond hebt, kan je meteen doorstromen naar het derde leerjaar. Je schrijft je dan in voor een blok van 10 dagdelen waarin je zelf mag bepalen wat je gaat maken. Hier zijn wel wat beperkingen, zoals de grootte van het werkstuk en de te gebruiken machines. Er is ondersteuning aanwezig waar nodig.

Aan het einde van je deelname, ongeacht hoeveel blokken je hebt gedaan, krijg je een certificaat van deelname.

Kosten
De prijs voor 10 dagdelen is  € 650,- exclusief al het materiaal. Het benodigde materiaal wordt bij levering ervan in rekening gebracht.

Een extra les buiten de 10 weken om: € 75,-

Dagdelen Zelfstandig ambachtelijk houtbewerken
Woensdagmiddag

Zelfstandig modern meubelmaken

In dit derde jaar van de leerweg modern meubelmaken ga je in praktijk brengen wat je in het tweede jaar van deze leerweg geleerd hebt. Het derde leerjaar is opgebouwd uit 3 fasen. De tweede fase is optioneel.

Fase 1: Je gaat beginnen met het maken van 5 proefwerkstukken. Dit is bedoeld om je ervaringsuren te laten maken met de stationaire machines, maar ook zodat wij kunnen zien of jij op een veilige manier kunt werken met de machines. Bij een voldoende beoordeling kan je doorstromen naar de volgende fase.

Fase 2:
Als je op gemak bent met onze machines en je kunt veilig werken, kan je kiezen om een werkstuk te maken dat reeds door ons is voorbereid. Wij leveren constructietekeningen, zaaglijst en stappenplan, zodat je met enige begeleiding je eerste machinaal vervaardigde werkstuk kan gaan maken, zoals een stoel of tafeltje. Deze fase is optioneel.

Fase 3:
In deze fase kan je kiezen om je eigen “proeve van bekwaamheid” te gaan uitvoeren. Je maakt je eigen ontwerp, constructietekening, materiaal- en zaaglijst, stappenplan en je gaat alles zelfstandig uitvoeren. Als je voldoende beoordeeld wordt, ontvang je van ons een getuigschrift. We beoordelen op MBO3-niveau.

Kosten
De prijs voor 10 dagdelen is  € 875,- exclusief al het materiaal. Het benodigde materiaal wordt bij levering ervan in rekening gebracht.

Een extra les buiten de 10 weken om: € 95,-

Dagdelen Zelfstandig modern meubelmaken
Woensdagavond en vrijdagochtend

ANNULERINGSVOORWAARDEN:
Soms ontstaan er situaties waardoor deelname niet meer uitkomt.
Als er dan geannuleerd moet worden, hebben wij daar begrip voor en als een cursus verzet moet worden, proberen wij dat mogelijk te maken.

Wij hanteren de algemene voorwaarden van de NRTO waarin opgenomen de hier samengevatte annuleringsvoorwaarden. Deze gelden ongeacht of u de factuur reeds ontvangen cq betaald heeft.

  • Bij annuleren of verplaatsen langer dan 3 weken voor aanvang van de cursus €45,- administratiekosten
  • Bij annuleren of verplaatsen 3 tot 2 weken voor aanvang van de cursus 25% van het cursusgeld
  • Bij annuleren of verplaatsen 2 tot 1 week voor aanvang van de cursus 50% van het cursusgeld
  • Bij annuleren of verplaatsen 1 tot 0 weken 100% van het cursusgeld

In gevallen van overmacht zoals ernstige ziekte of ongeval zullen we natuurlijk met u in overleg gaan.

Startdata afhankelijk van beschikbaarheid
Bekijk ook onze ALGEMENE VOORWAARDEN

INSCHRIJFFORMULIER LEERJAAR 3

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie