Zelfstandig ambachtelijk houtbewerken

In dit derde deel van de leerweg ambachtelijk houtbewerken ga je zelfstandig aan het werk in onze cursusruimte. Je mag gebruik maken van alle gereedschappen in het lokaal, alsmede de kolomboormachine, decoupeerzaag en lamellofrees. Afkortzaag en tafelfrees kunnen beperkt gebruikt worden na overleg en onder toezicht.

Het is de bedoeling dat je in je werkstukken technieken toepast die reeds behandeld zijn in de leerweg ambachtelijk houtbewerken en in jaar basiskennis houtbewerken. Nadat je je laatste module in het tweede deel van deze leergang afgerond hebt, kan je meteen doorstromen naar het derde deel van deze leerweg. Je schrijft je dan in voor een blok van 10 dagdelen waarin je zelf mag bepalen wat je gaat maken. Hier zijn wel wat beperkingen zoals de grootte van het werkstuk en de te gebruiken machines. Er is ondersteuning aanwezig waar nodig.

Aan het einde van je deelname, ongeacht hoeveel blokken je hebt gedaan, krijg je een certificaat van deelname.

Kosten
De prijs voor 10 dagdelen is  € 650,- exclusief al het materiaal. Het benodigde materiaal wordt bij levering ervan in rekening gebracht.

Een extra les buiten de 10 weken om: € 70,-

Dagdelen Zelfstandig ambachtelijk houtbewerken
Maandagochtend, woensdagmiddag, woensdagavond.

Zelfstandig modern meubelmaken

In dit derde deel van de leerweg modern meubelmaken ga je in praktijk brengen wat je in het tweede deel van deze leerweg geleerd hebt. Dit deel van deze leerweg is opgebouwd uit 3 fasen. De tweede fase is optioneel.

Fase 1; Je gaat beginnen met het maken van 5 proefwerkstukken. Dit is bedoeld om je ervaringsuren te laten maken met de stationaire machines, maar ook opdat wij kunnen zien of jij op een veilige manier kunt werken met de machines. Je zult in dit deel van deze leerweg beoordeeld worden. Bij een voldoende beoordeling kan je doorstromen.

Fase 2;
Als je op gemak bent met onze machines en je kunt veilig werken, kan je kiezen om een werkstuk te maken dat reeds door ons is voorbereid. Wij leveren constructietekeningen, zaaglijst en stappenplan opdat je met enige begeleiding je eerste machinaal vervaardigde werkstuk kan gaan maken, zoals een stoel of tafeltje. Deze fase is optioneel.

Fase 3;
In deze fase kan je kiezen om je eigen “proeve van bekwaamheid” te gaan uitvoeren. Je maakt je eigen ontwerp, constructietekening, materiaal- en zaaglijst, stappenplan en je gaat alles zelfstandig uitvoeren. Als je voldoende beoordeelt wordt, ontvang je van ons een getuigschrift. We beoordelen op MBO3-niveau.

Kosten
De prijs voor 10 dagdelen is  € 795,- exclusief al het materiaal. Het benodigde materiaal wordt bij levering ervan in rekening gebracht.

Een extra les buiten de 10 weken om: € 85,-

Dagdelen Zelfstandig modern meubelmaken
Maandagavond, dinsdagochtend, dinsdagmiddag.

Startdata afhankelijk van beschikbaarheid
Bekijk ook onze ALGEMENE VOORWAARDEN

INSCHRIJFFORMULIER LEERJAAR 3

Kies het gewenste dagdeel voor Zelfstandig ambachtelijk houtbewerken en geef aan wat je eerste, tweede en derde keuze is.
Kies het gewenste dagdeel voor Zelfstandig modern meubelmaken en geef aan wat je eerste, tweede en derde keuze is.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op voor meer informatie