Verrassend fijne Open Dag

 In Geen categorie

Traditioneel zijn in de Beemster op Hemelvaartsdag veel bedrijven en particulieren open om bezoekers te ontvangen en te laten zien waar ze trots op zijn. De School deed daar alle jaren enthousiast aan mee. Door Corona kon dat de afgelopen jaren niet doorgaan en dus waren we benieuwd of de traditie weer opgepikt zou worden.

Het was druk, meer dan 1000 bezoekers en veel kinderen waarvan een groot aantal aan de slag ging met het maken van raceauto’s, vogelhuisjes en alle mogelijke fantasie-ontwerpen. We bereiden zo’n activiteit altijd goed voor. Voldoende materiaal, gereedschap en helpende handen.

De belangstelling was zo groot dat het materiaal snel op was en we moesten improviseren met restjes hout, wat weer nieuwe ontwerpen opleverden.

De opbrengst van koffie, taart en workshops leverde ongeveer € 1.500,- wat helemaal ten goede komt aan het Timmerproject Guatemala dat wij al jarenlang ondersteunen.

Als speciale activiteit boden wij dit jaar ook stoelmassage aan, wat door veel mensen werd ondergaan.

De kinderen die een werkstuk maakten konden dit door “ jury Jan Konijn” laten beoordelen met kans op een prijs.

Dit jaar won Juna uit de Beemster die. Juna is 8 en maakte een vogelhuis voor haar oma. Een vogelhuis voor kool- en pimpelmezen. Om het de jonge vogeltjes makkelijk te maken heeft Juna een opstapje onder het vlieggat gemaakt zodat ze eerst even kunnen kijken of ze al durven te vliegen.

Juna leert veel van oma en thuis wordt het vogelhuisje in overleg met oma geschilderd met blauwe en groene verf en voorzien van gele en roze bloemetjes.

Veel mensen hebben onze folders meegenomen over de Zomerschool die de eerste 3 weken van augustus plaats vindt. Er was ook veel belangstelling voor houtdraaien en fineren. Meer informatie over de Zomerschool is te vinden op onze website.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.