Zomerschool 2022: follow your dreams!

 In Geen categorie

Houtstof daalt neer op een T-shirt met de opwekkende opdruk Follow your dreams. Het shirt is van Margriet uit Nederhorst ten Berg.

 

“Het is erg leuk om het houtdraaien uit te proberen. Ik heb de eerste 2 jaar hier afgerond en ben dus al een beetje meubelmaker. Ik weet nog niet precies wat het gaat worden en ik repareer voor sommige mensen al wat meubels.

Vroeger werkte ik in de verzuimbranche bij een Arbodienst, maar hier word ik gelukkig van. Gelukkig dat mijn handen leren denken.”

 

Naast Margriet is Sjoerd uit Hoogwoud aan het draaien.

“Waarom ik het doe? Gewoon omdat ik het leuk vind. Vorig jaar heb ik de beginnerscursus gevolgd en in november ga ik verder. Ik hou van hout, in het dagelijks leven ben ik hovenier in Heiloo. Ik blijf dus in de houtsfeer én ik houd van knutselen.”

Margriet en Sjoerd worden begeleid door Suzan Doornbos, kunstenaar uit Nijmegen. (www.suzandoornbos.nl)

 

In de andere cursusruimte zijn 9 cursisten bezig met hun werkweek basisvaardigheden meubelmaken. Ingrid is er helemaal voor uit Vlissingen gekomen.

“Ik logeer hier in een hotel, bijna om de hoek. Dat ik hier ben is omdat ik in mijn omgeving niks kon vinden om mijn passie vorm te geven.”

 

“Ik ben van oorsprong wijnverkoper en -importeur, maar na mijn pensionering heb ik mij op het leren werken met mijn handen gestort. Mijn eerste project dat ik thuis wil doen is het bouwen van een nieuwe badkamer.

Ik kom hier om technieken te leren. In de toekomst wil ik ook fineren en daarna meubels maken.”

 

Johan en Daan zijn vader en zoon. Zij komen beiden uit Hoofddorp.

Daan is in het dagelijks leven theatertechnicus. Het is Daans tweede zomerschool. Twee jaar geleden heeft hij een vouwkrukje gemaakt. Nu heeft hij zijn vader meegenomen.

Johan is ook een technische man. Hij heeft zich gespecialiseerd in orthopedie. Daan is allround technicus en wil hier leren om gereedschap op de juiste manier te gebruiken. Johan leert hier om met verschillende gereedschappen te leren kennen, bijvoorbeeld de kapzaag. Het is een ontdekking hoe je daar mee kunt sturen.

Daan wil niet op de foto, alleen een beetje van achteren.

 

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.