Mogen we u even voorstellen…

 in Geen categorie

LAURENT

Vanuit de Zwitserse bergen en een surfplank, via Nederlandse schepen naar onze school als docent.

Het nieuwe seizoen zijn we gestart met veel nieuwe cursisten, meer dagdelen en een nieuwe docent. Vanaf september werkt Laurent Bard zich in als docent en in november start hij met zijn eigen groepen.

Laurent is een Franse Zwitser die in de 90-er jaren naar Nederland kwam.

“Ik woonde ten oosten van Geneve en surfte regelmatig op het meer met die naam. Misschien kreeg ik daardoor belangstelling voor scheepsbouw. In ’96 kwam ik door de liefde in Nederland. Door mijn belangstelling voor fijn meubelwerk ben ik bij een scheepsbouwer in Alkmaar gaan werken. Daarna bij scheepsbouwer Andre Hoek Design”.

Laurent woont in Enkhuizen. Hij heeft daar een werkplaats voor interieurbouw en is in 2010 gestart als parttime docent frans bij de seniorenschool daar.

“Mijn eigen bedrijf richt zich op maatwerk in relatie tot interieur, kasten, deuren en tafels. Het liefst werk ik met iepenhout uit de buurt, uit West-Friesland. Het is heel goed bruikbaar voor binnenwerk en heel duurzaam, ook doordat het dichtbij groeit”.

Naast zijn eigen bedrijf is Laurent parttime docent gebleven. “Het is leuk om die afwisseling van verschillende activiteiten te hebben. Daarom is het erg fijn dat ik hier les kan geven. Ik ben hier nu een paar weken en merk dat het erg leuk is met al die verschillende en gemotiveerde mensen hier”.

ALICE

Een konijnenhol als inspiratie voor onze nieuwe assistente, die veel doet en kan.

Alice Spijker is dit seizoen begonnen als assistente in de cursussen. Alice is een bijna alleskunner.

“Mijn voornaam doet mensen vaak vragen of ik ook wel eens in een konijnenhol val. Dan zeg ik ja. Ik trek me wel eens terug in mijn imaginaire konijnenhol om te fantaseren wat ik wil.

Alice is de laatste uit een gezin met 5 kinderen.

“Als 5e wordt je erg losgelaten. Kan je vaak je eigen gang gaan en ontdekken wat je leuk vindt. Ik vind veel verschillende ambachten en beroepen interessant. Ik ben docent textiel en edelsmid. Een paar jaar geleden wilde ik me verdiepen in hout en kwam bij de School terecht. Heb alle blokken gevolgd behalve het derde jaar. Door Corona ging dat niet. Het derde jaar heb ik een beetje aangepast thuis gedaan. Een kastje met heel veel lades gemaakt.”

Alice is ook parttime begeleider voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel in Haarlem.

“Dat blijf ik natuurlijk doen, is mijn basis.

De School heeft mij gevraagd of ik belangstelling had om assistent te worden en ik heb gelijk ja gezegd. Ik hoop dat ik echt iets kan betekenen, en, natuurlijk heb ik de ambitie om later docent te worden.”

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.