Mogen we u even voorstellen…

 In Geen categorie

Een konijnenhol als inspiratie voor onze nieuwe assistente, die veel doet en kan.

Alice Spijker is dit seizoen begonnen als assistente in de cursussen. Alice is een bijna alleskunner.

“Mijn voornaam doet mensen vaak vragen of ik ook wel eens in een konijnenhol val. Dan zeg ik ja. Ik trek me wel eens terug in mijn imaginaire konijnenhol om te fantaseren wat ik wil.

Alice is de laatste uit een gezin met 5 kinderen.

“Als 5e wordt je erg losgelaten. Kan je vaak je eigen gang gaan en ontdekken wat je leuk vindt. Ik vind veel verschillende ambachten en beroepen interessant. Ik ben docent textiel en edelsmid. Een paar jaar geleden wilde ik me verdiepen in hout en kwam bij de School terecht. Heb alle blokken gevolgd behalve het derde jaar. Door Corona ging dat niet. Het derde jaar heb ik een beetje aangepast thuis gedaan. Een kastje met heel veel lades gemaakt.”

Alice is ook parttime begeleider voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel in Haarlem.

“Dat blijf ik natuurlijk doen, is mijn basis.

De School heeft mij gevraagd of ik belangstelling had om assistent te worden en ik heb gelijk ja gezegd. Ik hoop dat ik echt iets kan betekenen, en, natuurlijk heb ik de ambitie om later docent te worden.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.