Psycholoog schaaft vanuit zijn genen.

 In Cursus, Opleiding meubelmaken

Ramon uit Oosthuizen schaaft aan de toekomstige steel van de houten hamer. De hamer is een van de werkstukken die je leert maken aan het begin van het eerste jaar.

“Hiervoor heb ik al wat geleerd op het HMC in Amsterdam, maar die opleiding heb ik niet afgemaakt. Net als veel andere zoals de Agrarische School en de Academie voor Lichamelijke oefening. Ik ben ook nog taxichauffeur geweest en heb in een ijzerwarenwinkel gestaan”.

Ramon is nu behandelend psycholoog en heeft sinds kort een eigen praktijk in Oosthuizen en Stompetoren, na bij een GGZ instelling te hebben gewerkt.

“Uiteindelijk heb ik aan de UvA psychologie gestudeerd. Ik ben nu ook aan het ontdekken in hoeverre ik psychologie kan integreren of combineren met therapie. Dit vak lijkt concreter dan wat ik in mijn praktijk doe, hoewel dat best iets is om over na te denken. De  pay-off van de School, “Leren denken met je handen” vind ik in ieder geval heel goed passen bij mijn zoeken”.

Ramons grootvader en vader zaten ook in het hout. “Mijn opa was timmerman in Westbeemster, mijn vader was meubelmaker en directeur van een meubelfabriek in Purmerend.

Dit werken met hout zit waarschijnlijk in mijn genen. Wie weet kan ik naast mijn praktijk als therapeut ook meubelmaker worden, twee beroepen naast elkaar. Ik zie wel hoe dat in de toekomst gaat. In ieder geval geeft het werken zoals hier, mij een goede balans in mijn leven.”

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.