Met mijn hoofd en handen ligt mijn hart bij hout

 In Geen categorie

“Een van mijn voorvaderen maakte waarschijnlijk kuipen en tonnen,” zegt Melanie Kuiper. “Liefde voor het hout zit waarschijnlijk in mijn dna, daarom vind ik het heel fijn hier bij de Beemster School voor Meubelmaken.”

Sinds februari werkt Melanie bij de school als assistente bij cursussen en als administratief medewerker.

“In 2000 heb ik mijn diploma van het Amsterdamse Hout-en Meubileringscollege gehaald. Daarna heb ik bij verschillende meubelmakers gewerkt, maar dat beviel niet. Via verschillende andere baantjes besloot ik om apothekersassistent te worden. Dat heb ik 9 jaar gedaan, maar uiteindelijk kroop mijn bloed toch weer naar het hout.”

Omdat Melanie haar ervaring in het meubelmakersvak erg lang geleden heeft opgedaan, volgt ze ook nog zelf cursussen bij de School om haar vaardigheden en techniek op te frissen.

“Ik doe nu het vierde blok van het eerste jaar en ga daarna het tweede leerjaar in. Een paar maanden geleden ben ik gestopt in de apotheek omdat ik het werken met handen en hoofd miste. De slogan “Leren denken met je handen” past prima bij me. Ik voel me hier erg thuis. Omdat ik nu ook zelf een cursus volg, kan ik als assistent cursisten goed begeleiden, ik ervaar zelf waar je als cursist tegen aan loopt.”

Over de vraag wat haar ambitie is moet Melanie even denken.  “Ik wil op een plek werken waar ik goed pas en weet dat ik iets voor het bedrijf kan betekenen. Ik wil mee helpen dat het goed blijft gaan met het bedrijf en zorgen dat alles op orde is. Er zijn hier aardige mensen en ik krijg hier ruimte om zinvol en met mijn hart te werken.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.