Ronald, Ruud en Reina werken in een winters warme werkplaats aan hun werkbank

 In Geen categorie

Tijdens de winterschool van de Beemster School voor Meubelmaken wordt de mogelijkheid gegeven om in 3 dagen een eigen werkbank te maken.

“Onder de garage van mijn nieuwe huis in HeerHugoWaard heb ik een werkkelder”, vertelt Ronald. “Daar gaat mijn werkbank in en kan ik meubels maken en repareren. Het is een echte mancave van 3 bij 7 meter. Nou ja, …..mancave? Voor mijn vrouw maak ik ook een plekje aan de werkbank met een eigen bankschroef”.

Ronald heeft 10 jaar geleden al een meubelmakerscursus gedaan. “Dit is voor het eerst sinds die tijd dat ik weer met mijn handen bezig ben. Wel geef ik hier het cursusonderdeel Sketch-up”. Ronald is opleidingsmanager bij de HBO Amsterdam voor het omscholingsprogramma datawetenschappen en programmeren.

“De werkbank wordt 1×2 meter, past dus goed in mijn kelder. Daar moet ik hem eerst wel voor uit elkaar halen om door de deur te kunnen. Hij past ook niet in mijn auto, maar ik leen de aanhanger van de School. Het eerste wat ik ga maken is een nieuwe kast voor de kinderen, voor hun spelletjes en spulletjes. Het is heerlijk om weer met mijn handen te werken, mijn handen leren denken en mijn hoofd even vrij te geven.”

Ruud en Reina werken samen aan hun werkbank die 150 x 110 moet worden. “Ik hoop dat die in onze auto past”, zegt Reina. “We hebben een tweede huis in Friesland met een schuur. Daar moet de werkbank komen”. Door de week werken beiden op kantoor. Ruud bij een pensioenverzekeraar, Reina bij een groothandel in bouwmateriaal.

“Wij zijn goed in samenwerken. Wij volgen samen ook de eerste jaarscursus en zijn nu bezig met het derde blok”. Reina wil aan de nieuwe werkbank haar oude meubels opknappen. “Als die klaar zijn ga ik bij de kringloop kijken of er iets bij is en als er niks te klussen is, kan ik altijd nog gaan breien als we beiden met pensioen zijn en definitief in Friesland wonen”.

Aan het eind van de middag moet de werkbank in de auto. Het gaat net niet en hij wordt gedemonteerd.  Dan past-ie. Met een zucht en een glimlach vertrekken ze, richting Afsluitdijk.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.