9 maart excursie naar BAPTIST: ontdekken wat goed gereedschap met je doet, en..met hout!

 In Geen categorie

Op maandag 9 maart wil Baptist, dé winkel voor houtbewerkingsgereedschap ons ontvangen om ons kennis te laten maken met hun assortiment aan gereedschap en hulpmiddelen om met hout te werken. De excursie begint om 11.00 uur en zal tot ongeveer 13.30 uur duren. Baptist is gevestigd in Arnhem, vlakbij snelwegen vanuit diverse windrichtingen. “Ik denk dat de concurrenten met dezelfde mogelijkheden als wij hebben, niet in de buurt te vinden zijn. Die het dichtst bij ons liggen, liggen in Berlijn en München”, denkt Titus, directeur van Baptist. Titus heeft zijn vader 7 jaar geleden als directeur opgevolgd. Zijn vader is nog bij de zaak betrokken als adviseur. “Wij zijn 6 jaar geleden vanuit het centrum van Arnhem vertrokken en hebben ons toen op dit bedrijventerrein gevestigd, vlakbij alle uitvalswegen naar de rest van Nederland, België en Duitsland. Baptist is in 1984 door mijn vader opgericht en bestond toen eigenlijk uit 3 winkels, een winkel voor gereedschap, een voor houtbewerking en een voor hang- en sluitwerk en 11 jaar geleden zijn die samengevoegd”. Titus heeft zijn studie gevolgd aan de Radboutuniversiteit met het plan om marketingmanager te worden bij een international. “Van jongs af aan was ik in de winkel te vinden en vanaf mijn 16e had ik bijbaantjes in de winkel van mijn vader. Ik had nooit de bedoeling om bij Baptist te werken. Ik dacht dus meer aan een groot en internationaal bedrijf. Na mijn studie ben ik bij zo’n bedrijf begonnen, maar na een half jaar verveelde ik me daar en ben ik hier gekomen”.

“Onze kracht is onze mensen, onze kennisdragers. Onze klanten komen vanuit alle windstreken omdat zij hier alles kunnen vinden wat zij zoeken. Zij komen vaak van ver en daarom zijn we gastvrij”. Baptist nodigt gereedschapsmerken uit om demonstraties en informatie te geven in de instructieruimte boven de winkel. “We geven geen cursussen. Dat laten we graag aan anderen die daar meer in gespecialiseerd zijn, over zoals de Beemster School voor Meubelmaken. Die hebben hoop ik tijd en aandacht voor het onderhoud van gereedschap zoals bijvoorbeeld goed leren slijpen en wetten. We willen als bedrijf groeien. Die groei moet niet komen van filialen bijvoorbeeld, de groei moet komen uit verdieping van onze kennis en de breedte van onze producten. We hebben ook nog een wereld te veroveren in het Ruhrgebied dat hier vlakbij ligt”. Baptist heeft natuurlijk ook een webwinkel. “Die is gedateerd en we zijn bezig die te upgraden. Maar belangrijker nog zijn onze deskundige verkopers/adviseurs zoals Mascha die al 11 jaar bij ons is en zelf een enthousiaste meubelmaakster is”.

De Baptist wil ons graag ontvangen. Zij hebben geen mogelijkheden voor een lunch, dus zelf iets meenemen als je tussen de middag wat wil eten.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.