Na weken dicht zijn we voorzichtig weer begonnen

 In Geen categorie

“Heerlijk om hier weer te zijn”, zegt Annette. “Ik heb het zo gemist! Je probeert thuis wel wat te doen, maar het is geklungel”. Annette volgt het eerste jaar, het vierde blok.

Haar medeleerling aan dezelfde tafel mompelt door haar mondkapje dat ze het herkent en ook heel blij is weer met de cursus bezig te zijn.

Het leslokaal is zo ingericht dat de maximaal 10 leerlingen op ruime afstand van elkaar aan het werk kunnen. Allemaal dragen ze een mondkapje, tenzij ze alleen in de ruimte zijn. De docenten dragen een perspexmasker omdat ze vaker wat dichterbij komen om iets uit te leggen of voor te doen.

De School is vanaf 1 maart weer begonnen nadat Frans met de gemeente heeft gebeld over de voorwaarden en om zoveel mogelijk tijd in te halen wordt er 6 dagen per week 2 of 3 dagdelen les gegeven. Iedere leerling kan daardoor 1x per week komen.

De school hanteert de volgende coronaregels:

 

De familieboom

Bij de buren, ook familie Konijn, staan al bijna 30 jaar 3 bomen, een sierappel, een pruim en een peer op een rijtje voor hun huis. Een daarvan hindert het uitzicht uit hun keuken en de oudere zussen van de vader van Frans hebben besloten om de sierappel te verhuizen naar het land dat hun broer ontwikkelde en beheerde.

Woensdagmiddag kwam Douwe Dokter langs om de boom te verhuizen. Een hele klus maar na ruim een uur stond hij op een markante plaats aan het begin van het terrein van de School.

Dus moest iedereen op de foto.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.