Voor restaurateur te oud, maar lesgeven met een jong hart

 In Algemeen, Cursus, Scholing

img_1229

“Ik heb een beetje een omweg gemaakt voordat ik docent op deze school werd.”, zegt Hans de Weijer. Sinds enkele jaren geeft Hans les op de school. “Oorspronkelijk ben ik klinisch psycholoog en deed ik onderzoek op de Universiteit. Op een bepaald moment kon ik daar weg en wilde ik de opleiding voor restaurateur volgen. Maar, ik was al te oud op mijn 37e in relatie tot de kosten en de periode die ik als restaurateur zou kunnen werken, Die restauratieopleiding was door het Rijk opgericht vanwege het onderhouden van achterstallig cultureel erfgoed. Ik ben toen beleidsmedewerker bij het Ministerie van Volksgezondheid geworden waar ik op mijn 57e met vervroegd pensioen kon. Ik besloot de meubelvakschool in Amsterdam te volgen en startte een klein meubel- en restauratiebedrijf.”

img_1248

Hans is sinds een aantal jaren docent op de Beemster School voor Meubelmaken. Lesgeven geeft hem energie. Hij vindt het inspirerend om les te geven en te zien dat mensen het vak onder de knie krijgen. “Ik denk dat deze school veel in zich heeft om een formeel en erkend opleidingsinstituut te worden in de toekomst”, zegt Hans. “Dat vraagt nog wel een fikse kwaliteitsinvestering in de interne organisatie, maar de basis, de inhoud en de didactiek is er en ons enthousiasme stuurt ons verder in onze ambities voor de toekomst.”

img_1231

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Marja Bakker
  Beantwoorden

  Heeft U enig idee wat het kost om 4 houten stoelen van ongeveer 50 jaar oud te restaureren. Sommige lijm verbindingen laten los en ze zouden geschuurd en opnieuw gelakt moeten worden. We willen de prijs kunnen vergelijken met de aanschaf van nieuwe eetkamer stoelen

  • Konijn Meubelmakers
   Beantwoorden

   Dag Marja, reparatie zal ongeveer €100,- tot €130,- per stoel zijn.
   Schuren en lakken is moeilijk te zeggen, dan zal ik de stoel eerst even moeten zien.
   Handig zou zijn als u even belt.
   met vriendelijke groet,
   Frans Konijn

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.