Zomaar zoeken op Internet en dan kom je ineens in de Beemster

 In Geen categorie

Tessa zoekt op internet iets onder de noemer Zomerschool en ontmoet Nicole die voor het eerst assistent-docent is.

“Ik heb dit nooit eerder gedaan,” zegt Tessa. “Ik ben even zonder werk en zocht op internet naar een zomercursus. Op de een of andere manier kwam ik direct op deze School uit”.

Tessa is journalist en was tot een paar jaar geleden correspondent Zuid-Amerika. “Ik ben daarvoor ook nog politiek adviseur geweest bij een Tweede Kamerfractie. Nu zoek ik een functie bij een overheid, liefst binnen de sociale sector.”

Meubelmaken heeft ze nooit eerder gedaan. “Het leek mij aantrekkelijk iets met mijn handen te doen. Ben hier nu twee dagen bezig en ik vind het erg leuk en fijn dat ik hier kan kamperen. Maar of ik echt handig ben en hier talent voor heb, moet ik nog wel ontdekken. Mijn handen moeten nog leren denken, denk ik.”

Tessa wordt begeleid door Nicole. Nicole is tijdens deze zomerschool gestart als assistent-docent bij de cursus Ambacht. Vanaf september is zij iedere vrijdagochtend aanwezig.

“Het is een eer dat ik dit mag doen. Ze hebben me gevraagd en ik vond het direct een mooie uitdaging!”

Nicole is lesgeven gewend. Ze is in het dagelijks leven leerkracht op een basisschool voor de groep kleuters. “Lesgeven is lesgeven, of ze nou 4 of 5 of wat ouder zijn, het is een erg mooi vak.”

Nicole heeft de cursussen van het eerste en tweede jaar volledig gevolgd en overweegt om het derde jaar te gaan doen, het zelfstandig werken aan een eigen ontwerp.

“Die twee jaar geven me voorlopig voldoende kennis om mensen te begeleiden en ik word weer heel goed begeleid door de ervaren docenten hier.”

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.