Wat een zomer!

 In Geen categorie

Er is veel regen in Nederland en Europa. Met de nodige schade en ellende. Op 26 juli doet de Beemster ook een beetje mee met een enorme stortbui die neerklettert op het dak van de werkplaats en de tenten buiten. Gelukkig zonder problemen.

Binnen is het rustig bij de fineerles van Marjolein, docente van de School. Maakt de regen willekeurige patronen, het fineren vraagt nadenken en opperste concentratie om een visueel spannend werkstuk te creëren.

“Die concentratie op wat je handen doen, is heel fijn als je in je normale werk vooral met je hoofd bezig bent”, zegt Martine. Zij  is veiligheidsadviseur bij een middelgrote gemeente en coacht daarnaast medewerkers uit verschillende afdelingen.

“Ik ben een tijd geleden met het eerste jaar begonnen en in september start ik met de 3e module, het maken van een trapje. Ik vind het heerlijk om hier te komen, mijn hoofd is leeg na een cursusavond. Daarom heb ik Tycho, mijn zoon, deze workshop fineren voor zijn verjaardag gegeven. Ik wil dat hij ook de cursussen bij deze School gaat volgen”.

Tycho is werkzaam bij een bedrijf dat medewerkers en organisaties begeleidt bij de instroom in technische beroepen. “ik heb natuurlijk ook een kantoorbaan, maar dit is wel geweldig. Ga zeker een cursus volgen. En, misschien is deze School ook wel een partner bij het mensen omscholen in de techniek. Die kreet van de School, “Leren denken met je handen”, is geweldig gevonden. Dekt de lading van wat ik hier doe.”

Terwijl de cursisten van Marjolein ijverig verder werken aan hun klok of dienblad, snort in het voorportaal van de werkplaats de draaibank van Suzan Doornbos.

Suzan las jaren geleden het LEVEN EN WERK van Maria van Kesteren en besloot om zich te gaan concentreren op houtdraaien en het maken van (kunst)objecten. Margo en Monique volgen een dag haar workshop.

Margo is erfgoedspecialiste en houdt van ambachtelijke technieken. Zij woont in een rijksmonument en gaat het houtdraaien toepassen bij het onderhoud ervan.

Monique heeft het 1e jaar van de School gedaan en gaat in september naar het meubileringscollege in Amsterdam om meubelmaker te worden.

Onder de handen van Suzan ontstaan de mooiste vormen. Een enorme inspiratie voor beide “leerlingen”.

Kijk ook op www.suzandoornbos.nl.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.