Zomerschool 2021

 In Geen categorie

Onze Zomerschool biedt weer frisse ruimte, gezonde lucht, een mooi ambacht en prachtige zonsopgangen als je ook nog kampeert in onze boomgaard.

In week 28, 29, 30 en 31 bieden wij weer de Zomerschool Meubelmaken aan.

Een uitdagend alternatief voor eventuele vakanties over de grens en weer wat anders dan thuiswerken, omringd door huisgenoten of alleen. Even andere en gelijkgestemde mensen ontmoeten die ook willen leren met hun handen.

Huishond Max zal je straks met een blijde blaf welkom heten, hij is gek op mensendingen. En voorspelt mooi weer voor deze zomer.

Programma

Op deze website vind je het programma en het aanmeldformulier van de Zomerschool. Naast houtdraaien, stofferen en fineren, als specialiteiten kan je dit jaar voor het eerst ook leren lepel snijden.

Lepel snijden

Lepel snijden is een werktitel voor het leren om voorwerpen of bestek te maken uit vers hout. Er kunnen natuurlijk veel meer producten gemaakt worden, maar “de lepel” is bij uitstek een geschikt onderwerp om kennis te maken met deze techniek en in 1 dag veel te leren.

 

Vroeger maakten mensen behalve lepels veel voorwerken, zoals stoelen, kommen of schalen uit vers hout. Wij vinden het belangrijk dat mensen dat zelf weer kunnen ervaren in een maatschappij waar alles te koop is.

De cursus wordt aangeboden door Beemster Bron. De enthousiaste docenten hebben veel ervaring.

Data: 20 en 21 juli. Kosten:  € 95,- incl. koffie, thee en lunch. Meld je via het aanmeldformulier op Beemsterbron.nl.

Kamperen

Volg je een meerdaagse cursus dan kan je bij ons in je tent, camper of caravan overnachten. Er is een douche- en toiletmogelijkheid en er zijn eenvoudige kookmogelijkheden. Ook is er een centrale pagodetent voor als het weer wat minder is.

Wij vragen 15,- per nacht per persoon. Dat bedrag komt ten goede aan de Stichting Beemster Bron.

Beemster

De Beemster is sinds meer dan 400 jaar een polder, gesticht door rijke kooplieden uit Amsterdam als voedselbron voor de stad. Door haar bijzondere indeling is zij erkend als Unesco Werelderfgoed, een polder die vraagt om verkenning.  Kampeer je bij ons? Pak de fiets en ga er dan ook eens op uit en ontdek het bijzondere karakter.

Recent Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.