Als je eraan begint moet je weten waar je uit komt, zegt de tandarts

 In Cursus

Peter Veerman is aan zijn 3e sessie van 10 lessen bezig en heeft zich ook al ingeschreven voor de 4e.  “Er stond een advertentie in een huis-aan-huisblaadje dat ik eigenlijk nooit lees. Maar die advertentie viel op en ik had het gevoel dat leren meubelmaken een mooie besteding zou kunnen zijn voor mijn vrije vrijdagmiddag.” Peter is in het dagelijks leven tandarts in Volendam en mede-eigenaar van 2 groepspraktijken daar. Hij is al 37 jaar tandarts en “ik ga iedere dag fluitend naar mijn werk.” “Ik deed niks aan knutselen of timmeren. Als er thuis een schilderijtje opgehangen moest worden belde ik mijn zwager.”

De School heeft als motto “leren denken met je handen”. “Is een goed motto”, vindt Peter. “Als tandarts ben je natuurlijk al gewend om met je handen te werken, de fijne motoriek zit er al in. Dit is toch anders, maar net als bij mijn werk als tandarts moet je, als je ergens aan begint, weten waar je uitkomt. De kracht zit in de herhaling van je handelen.”

Peter wil alle cursussen volgen zodat hij steeds handiger wordt en dat ook blijft. “Er zijn geen plannen om in de toekomst zelf iets te gaan maken. Thuis heb ik geen ruimte voor een werkplaats. Ik zou dan al iets moeten huren. Maar je weet nooit. Je weet soms niet waar je uit komt. Had ook nooit gedacht dat ik nu hier zou staan.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.