Ambachtelijke Hemelvaartsdag tussen Amsterdam en Alkmaar bij Konijn

 In Bedrijfsuitjes, Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing

 

Zoals elk jaar gaf Hemelvaartsdag weer veel drukte door het grote aantal bezoekers die de Beemster bezoeken om bij bedrijven binnen te kijken.

De open dag trekt niet alleen Beemsterlingen. Steeds meer mensen uit de steden in de regio weten de weg naar de polder, 400 jaar geleden ingericht als de tuin voor Amsterdam

De Beemster School voor Meubelmaken ontving veel bezoekers, de schatting is ongeveer 500 en een aantal mensen schreven zich in voor diversen cursussen, de opleiding en de Zomerschool.

Om iedereen goed te informeren waren cursisten van de School aan het werk en docenten, zoals Bart Slagter, zelf oud-cursist, deden hun best om mensen te vertellen over de mogelijkheden die de opleiding biedt.

Een andere oud-cursiste, Marjolein Luinge, die zich specialiseert in fineren, vertelde vol vuur over haar werk en liet dat zien.

Fineren is een van de vakantiecursussen tijdens de Zomerschool die in augustus gegeven wordt.

Monique Leijdekker demonstreerde het lastige maar dankbare vak stofferen. Tijdens de Zomerschool geeft zij de cursus Stofferen kan je leren.

Ook dit jaar was er alle ruimte voor kinderen om een vliegtuig, een auto of een vogelhuisje te maken. De werkstukken worden ieder jaar beoordeeld door jurylid Jan Konijn.

De kinderen luisteren met ontzag naar zijn oordeel en hopen dan ook de beste te zijn.

Degene die volgens Jan het mooiste, beste en/of origineelste werkstuk heeft gemaakt krijgt als prijs een echte gereedschapskist.

Frans Konijn kijkt tevreden terug op de open dag. Fijn om te merken dat er veel belangstelling is voor de Zomerschool in augustus. “Ik vind het ieder jaar weer een feest om al die aardige mensen te ontvangen en te merken dat ze echt belangstelling hebben. Iemand gaf me een goede tip. Ouders van schoolgaande kinderen hebben niet zomaar een dagdeel om onze cursussen te volgen. De maandag- en de woensdagmorgen lijken voor hen de beste momenten. Ik ga vanaf september een cursus op maandagmorgen organiseren!”

De winnaar van de gereedschapskist is bekend. Het is Thom de Wit van 6 die een prachtig dubbeldekkervliegtuig bouwde met de naam Thom Thom. Vrijdagmiddag 25 mei krijgt hij de gereedschapskist.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.