“Geef je hoofd vakantie en leer je handen denken op de Zomerschool Meubelmaken”

 In Cursus, Geen categorie, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops


Pasen 2018 is geweest. Vroeg dit jaar. We verlangen naar de eerste warmte en de bloeiende natuur, op weg naar de zomer. Een zomer met even geen werk, met aandacht voor jezelf. Je hoofd leeg maken van vergaderingen, beeldschermen, statistieken, snelwegen en wat er nog meer op je pad komt in het gewone leven.

De Zomerschool Meubelmaken helpt je daarbij. Daar geef je je hoofd vakantie en kunnen je handen leren denken.


Hoofd, hart en handen.

In augustus organiseren wij verschillende cursussen die je helpen je te ontspannen, kennis te maken met de geur van hout en met een traditioneel ambacht

Samen met anderen leer je jouw handvaardigheid te vergroten.

I Basiscursus meubelmaken in 5 dagen.

In 1 week leer je de basiskennis en -vaardigheid van het meubelmaken, gecombineerd met moderne techniek. Onder begeleiding van onze ervaren docenten/meubelmakers maak je werkstukken en leer je veel verschillende ambachtelijke handigheden.

II Moeder en zoon, vader en dochter.

We willen tijdens de zomerschool speciaal aandacht geven aan het kunnen samenwerken van ouders en kinderen en de liefde voor een traditioneel ambacht. Daarom krijgen zij als ze samen komen korting op het cursusgeld zodat ook jongeren kunnen ervaren hoe het is om met je handen mooie dingen te maken.

III Werkbank maken

Het zelf maken van een professionele werkbank is een wens van onze cursisten die we binnen de Zomerschool waar kunnen maken. Dit traject duurt 3 dagen.

IV Stofferen kan je leren

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld of leerlingen bij ons ook kunnen leren stofferen. Men heeft soms wat oudere meubels die een nieuw stofje nodig hebben en de uitdaging is groot om dat zelf te kunnen. Bij voldoende belangstelling geven we een cursus stofferen ook een plaats in het programma van de Zomerschool.

V Houtddraaien.

Koffiedrinken uit je eigen zelfgedraaide houten mok, je fruit draperen op je zelfgemaakte fruitschaal. Dat kan nadat je onze cursus houtdraaien hebt gevolgd. In 1 dag leer je ongeveer 5 werkstukken maken. Bij voldoende belangstelling krijgt ook deze cursus een plaat in ons programma.

VI Beeldhouwen in hout.

Het is nog niet zo lang geleden dat het maken van beelden, ornamenten en lijsten tot de gangbare praktijk van het meubelmakersvak behoorde. In 3 dagen willen wij je met deze kunst kennis laten maken. De cursus duurt drie dagen en is in de buitenlucht.

Periode

De zomerschool vindt plaats in de hele maand augustus.

De 3daagse “werkbank maken” vindt binnen deze weken op maandag, dinsdag en woensdag plaats.

Tijden

We werken van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 met een lunchpauze van 1 uur. Bij mooi weer lunchen we buiten.

Plaats

De school ligt in een biologische boomgaard in het werelderfgoed Beemster, 20 kilometer ten noorden van Amsterdam, 2 kilometer van Purmerend.

Kosten

Kosten voor een week “meubelmaken” zijn € 550,-.

Kosten “werkbank maken” € 450,- + € 300,- materiaalkosten.

Kosten “moeder,zoon, vader,dochter” zijn per paar

€ 1.000,-.

Kosten voor “stofferen” zijn € 375,-.

Kosten voor “houtdraaien” zijn € 240,-.

Kosten voor “beeldhouwen” zijn € 375,-.

Alle kosten zijn inclusief een lunch.

 

Inschrijven en informatie

Inschrijven voor de Zomerschool kan tot 15 juli op de Zomerschool Pagina

Voor meer informatie over de zomerschool kun je ons bellen op 0299-603092

of mailen via info@konijnmeubelmakers.nl.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.