Jonge kampioen meubelmaken bij Konijn tijdens Hemelvaartsdag 10 mei 2018

 In Geen categorie

 

Op 10 mei, Hemelvaartsdag, is het weer open dag bij Konijn Meubelmakers en de Beemster School voor Meubelmaken. Er zijn veel verschillende activiteiten waaronder clinics met de jonge Nederlandse kampioen meubelmaken, Guus van Velthuijsen

Zoals ieder jaar is het op Hemelvaartsdag weer een feest om in de Beemster te zijn. Veel bedrijven en particuliere hebben een open dag en ontvangen graag veel mensen. Veel daarvan komen bij Frans Konijn langs.

De Beemster School voor Meubelmaken wil deze dag veel aandacht geven aan jonge mensen en hen in contact brengen met het prachtige vak van meubelmaken.

Daarom zal Guus van Velthuijsen samen met vriendin Laura Bosman drie clinics geven waarin onze bezoekers in één uur een wonderkistje maken.

Als je Guus vraagt hoe hij kampioen is geworden haalt hij een beetje zijn schouders op en zegt: ”Ik deed gewoon mijn eigen ding. Ieder jaar vindt een kampioenschap plaats, georganiseerd door de verschillende opleidingen in Nederland. Via voorrondes kom je in de eindronde. Dit jaar was dat in Zwolle en nu heb ik een mooie medaille.”

“Wij vinden het fijn om mooie dingen te maken”, zeggen Laura en Guus. “We richten ons op de stijl uit de periode 1950-1960 als inspiratie voor onze eigen meubels.”

Guus timmert al vanaf dat hij kon lopen”, zegt Laura, “ik ben pas door het vak gegrepen toen ik van de Havo kwam en niet wist wat ik wilde. Tijdens mijn beroepsoriëntatie kwam ik in aanraking met dit vak en wist, dit wil ik.”

“Het is belangrijk dat veel mensen met ons vak in contact komen”, zegt Frans Konijn, de man achter de School voor Meubelmaken. “Er is een toenemende behoefte aan mensen die met hun handen kunnen werken. Daarom zoeken we contact met scholen en opleidingen om hun leerlingen in contact te brengen met het meubelmakersvak. Dat is tegenwoordig een mooie mix van ambacht en moderne techniek. En, niet alleen jonge mensen, maar ook ouderen die zich oriënteren op een ander beroep en loopbaan ontvangen we graag.

De open dag bij Konijn is op 10 mei van 10 tot 16 uur. U kunt dan niet alleen kennis maken met Guus en Laura, maar er zijn ook timmeractiviteiten voor kinderen en diverse demonstraties.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.