Docent en leerling werken samen aan de keuken

 In Cursus, Geen categorie, Opleiding meubelmaken, Scholing

 

“Wij wonen hier al een jaar of 10, het huis is zo’n 40 jaar oud en als je gaat verbouwen kom je heel wat tegen”, vertelt Dik Rozendaal uit Oosthuizen, een dorp aan de rand van de Beemster aan de provinciale weg naar Hoorn.

Dik heeft de 3-jarige opleiding van de Beemster School voor Meubelmaken gevolgd en gebruikt zijn kennis om zijn huis te verbouwen, een verbouwing die tot een grote transformatie leidt.

“Van huis uit ben ik graficus, ik heb ooit mijn patroonsdiploma offset gehaald en werkte op de drukkerij van de Universiteit van Amsterdam. Die drukkerij is er niet meer en nu ben ik bezig met de inkoop van software.

“Professioneel meubelmaker is niet mijn ambitie”, zegt Dik, “maar ik vind het heerlijk om het te doen naast mijn baan. Ik ben nu bijna klaar me onze keuken. De keuken is een eigen ontwerp. De meubelmakers van de Beemster School voor Meubelmaken hebben op basis van mijn tekeningen het grote raamwerk geconstrueerd en het plaatwerk gezaagd. Het was als het ware een zelf ontworpen bouwpakket geworden. Zelf heb ik niet de ruimte om het grote werk te doen.”

Dik is bijna klaar met de afwerking van de keuken en kijkt al rond wat hij hierna gaat aanpakken.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.