Van huis aan huis via school, bij de Koninklijke.

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing


“Ik dacht altijd dat ik niet handig was,” zegt Quirien van Trigt. “Misschien heb ik me dat laten aanpraten, maar toen ik samen met een aannemer een veranda aan mijn huis maakte, werd er iets in mij wakker.”

Quirien werkte bij Rodi, een uitgeverij van huis-aan huisbladen in Noord-Holland. “Ik plaatste een artikel over de Beemster School voor Meubelmaken, dat vond ik zo aansprekend dat ik me direct heb aangemeld voor een beginnerscursus van 10 lessen. Daarna ben ik doorgegaan met de opleiding en eind 2017 heb ik het derde jaar afgerond.”


Quirien werkt nu bij de Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Makkum. Het bedrijf begon in 1906 in Aalsmeer en heeft meerdere vestigingen waaronder een werf in Makkum waar het kan beschikken over een groot overdekt droogdok. Sinds 2006 heeft het bedrijf het predicaat koninklijk. In Makkum werken ongeveer 250 vaste medewerkers. Koninklijke De Vries is onderdeel van Feadship, een uit 1949 daterend samenwerkingsverband om internationaal te kunnen opereren. Hierdoor was in 1951de deelname aan de New York Boatshow mogelijk. De jachten waren nog geen 10 meter lang waren. Het jacht dat in 2015 te water werd gelaten is de Symphony, met 101, 5 meter het langste dat in Nederland gebouwd is.

“Een jaar of twee geleden heb ik al eens gesolliciteerd bij De Vries. Toen had ik nog niet genoeg ervaring als meubelmaker dus dat werd toen niks. In 2017 heb ik weer gesolliciteerd en ook foto’s laten zien van wat ik kan. Toen ben ik aangenomen.”

Hij krijgt naast zijn werk een bedrijfsopleiding als scheepsinterieurbouwer.

“Het is een geweldige kans die ik hier krijg, “ vindt Quirien, “mede dankzij mijn vrouw. Zij maakt dit ook mogelijk. Ik denk steeds dat ik te langzaam ben, maar zij hebben hier liever dat ik nauwkeurig ben dan te gehaast. Een bedrijf als dit is steeds op zoek naar nieuw technisch talent. Ik ben sinds kort lid van het promotieteam en het is de bedoeling dat ik een soort ambassadeur ben op scholen en op beurzen.

Quirien is erg te spreken over De Beemster School voor Meubelmaken. “Dankzij wat ik daar geleerd heb ben ik nu hier. Ik heb daardoor een hele goede basis. Ik heb echt “leren denken met mijn handen!”

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.