Een ambachtelijke krabpaal geïnspireerd door Leonardo da Vinci

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

Danny van Keulen is net aan het eerste leerjaar bij de Beemster School voor Meubelmaken begonnen en als we hem spreken heeft hij 5 lessen gevolgd.

“ Ik wil dit graag en, straks, in januari, wil ik meer lessen volgen en onderdelen van het tweede leerjaar combineren met het eerste leerjaar.”

Hij heeft jarenlang in de horeca gewerkt. “Ik heb onder meer als souschef gewerkt bij Bios in Alkmaar, als chef-kok bij Gasterij ’t Woud tussen Bergen en Egmond en als kok op een zeiljacht in de Middellandse Zee.

Ik ben nu 45 en weet, het moet anders. Nu is het moment! In de horeca houd ik het niet vol. Te veel stress en onregelmatige tijden”.

Hij heeft de vrijheid om het meubelmakersvak te leren dankzij zijn vriendin die hem steunt.

Zij runt een kattenpension in Warmenhuizen, www.welvoordepoes.info

“Misschien maak ik straks ambachtelijk en kunstzinnige krabpalen”, fantaseert Danny.

“In ieder geval wil ik hier mijn beroep van maken. Ik wil mooie ambachtelijke meubels maken, natuurlijk niet alleen voor katten maar vooral voor mensen, “ lacht hij.

Toen Danny besloot om meubelmaker te worden was hij net 2 dagen te laat om op het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam te starten.

“Ik ben toen verder gaan zoeken en via internet kwam ik op de heldere website van de School voor Meubelmaken van Frans Konijn. Ik vond de slogan “Leren denken met je handen”, een mooie.

Doet me denken aan een uitspraak van Leonardo da Vinci:

“Als geest en hand niet samengaan, ontstaat er geen kunst.”

“Mooi!”

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Maud
  Beantwoorden

  M’n website adres van het kattenpension is niet correct, dat is namelijk http://www.welvoordepoes.info, maar uiteraard gaat dit leuke artikel daar niet over! Leuk om m’n mannetje zo te zien langskomen. Hij heeft het ontzettend naar z’n zin op de opleiding

  • Konijn Meubelmakers
   Beantwoorden

   Hi Maud, jouw website adres is bijgewerkt

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.