Weer heerlijk concentreren op een houtje

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

Met haak en zaag controleert Melanie Kuiper het houtje dat zij aan het schaven is. Melanie is net als Jurgen uit de vorige blog, sinds kort gestart met de opleiding.

“Dit moet de steel van de hamer worden, het eerste werkstuk dat ik hier maak.”

Melanie heeft 17 jaar geleden haar diploma meubelmaken gehaald bij het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam.

“Ik maakte daarna meubels voor vrienden en kennissen, maar heb nooit een bedrijf als meubelmaker gehad of bij een bedrijf gewerkt. Wie weet kan ik, misschien, straks bij de Beemster School voor Meubelmaken komen werken”.

Melanie heeft veel verschillend werk gedaan. “Ik ben fietskoerier geweest, heb in de thuiszorg gewerkt en werkte tot voor kort als apothekersassistente. Ik merk toch dat het werken met mijn handen me steeds weer trekt. Ik ervaarde dat voor het eerst toen ik na de middelbare school bij de Universiteit voor Humanistiek ging studeren. Ik zat veel te veel in mijn hoofd en omdat ik ook toen al meer met mijn handen wilde werken heb ik het meubileringscollege gedaan.”

Via Biodanza maakte Melanie kennis met Miranda van Keulen, de vrouw van Frans Konijn, de eigenaar van de school. “Met Frans heb ik besproken of ik in de toekomst misschien kan assisteren, bijvoorbeeld 2 dagdelen. Dat lijkt me heel interessant. Daarom volg ik nu ook de opleiding die hier gegeven wordt. Zo kan ik ervaring op doen en een goed idee krijgen wat van een assistent verwacht wordt.”

Recommended Posts
Showing 2 comments

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.