Introductieles voor nieuwe handen

 in Opleiding meubelmaken

Jurgen Caupain staat met een grote grijns zijn eerste werkstuk te maken. Een kistje. Dat lijkt eenvoudig maar omdat het meubelmakersvak om een grote nauwkeurigheid vraagt, is het knap lastig.

“Ik werk nu in de horeca,” vertelt Jurgen, “op het Schiphol Business Park. Dat is veel heen en weer rennen om de gasten te bedienen en ik wil daarom wat anders, iets met mijn handen.”

Via een vriendin van Jurgens moeder, waar Konijn Meubelmakers een keuken voor heeft gemaakt, is hij bij de Beemster School voor Meubelmaken terecht gekomen.

“Dit is mijn eerste keer hier. Ik volg een introductieles. Ik denk wel dat ik hiermee doorga. Ik wil graag leren om met mijn handen te werken. En misschien kan ik er beroepsmatig iets mee, eventueel in combinatie met iets anders.”

Sinds een tijdje woont Jurgen in Den Haag. “Ik ben daar nu zelf aan de slag om mijn appartement te verbouwen. Daar passen niet overal standaardmeubels in. Het is dus leuk om te leren iets te maken dat niet standaard is en toch goed past in de ruimte.’

Terwijl Jurgen worstelt met een schroefje dat echt recht in een blokje hout moet zegt hij nog dat Den Haag niet zo ver is. “Ik ben  zo hier en kan overal parkeren. De afstand is geen probleem. Ik moet een goede oplossing vinden om mijn lessen in de Beemster School voor Meubelmaken te gaan combineren met mijn werk. Dan ga ik aan de slag.”

Aanbevolen berichten

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.