Onze cursisten op Hi-Macstraining

 In Bedrijfsuitjes, Opleiding meubelmaken, Scholing

Onze School voor Meubelmaken organiseert regelmatig excursies en studiedagen voor de cursisten. Bijvoorbeeld naar Fijnhout in Amsterdam of de verfmolen aan de Zaanse Schans. De School wil haar cursisten ook kennis laten maken met de nieuwste materialen waarmee binnen het ambacht gewerkt kan worden. Daarom rijden 8 cursisten op een van de drukste filedagen van het jaar, 20 november, naar een industrieterrein in Nieuwegein. Daar zit Baars & Bloemhoff, een belangrijke leverancier voor de meubelbranche met een trainingscentrum voor de klanten.

De cursisten gaan een dag leren wat Hi-Macs is en hoe ze dat kunnen toepassen bij hun werk als meubelmaker.

Baars & Bloemhoff is in 1972 opgericht als leverancier van decoratief plaatmateriaal. Zij verkopen een 20tal merken waaronder Hi-Macs. Baars & Bloemhoff zijn onderdeel van de Stihogroep, een bedrijf met ongeveer 700 medewerkers, waarvan 70 bij onze gastheer.

Hi-Macs is een kunststof die grofweg bestaat uit een combinatie van acryl, aluminiumhydrocxide en pigmenten. Het is te gebruiken om werkbladen in de keuken van te maken, spoelbakken, schalen, e.d.

Informatie is te vinden op www.himacs.eu.

Stap voor stap leidt docent Rob van Minderhout de cursisten op hun weg van ruw materiaal naar een vorm. Het trainingscentrum biedt genoeg ruimte voor iedereen om zelf te werken.

Baars&Bloemhoff heeft zogenaamde Broeinesten ontwikkeld in Eindhoven en Rotterdam. In 2018 komt er een Broeinest in Amsterdam. Deze Broeinesten zijn materialenbibliotheek, ontmoetings- en werkplek voor designers, meubelmakers en andere belangstellenden.

Meer informatie op www.broeinest.nl.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.