Carrièreswitch bij Konijn

 In Algemeen, Cursus, Opleiding meubelmaken

Bij de Beemster School voor Meubelmaken kunnen cursisten zich oriënteren op een nieuw beroep. Het zijn vaak die mensen, die geleerd hebben om met hun hoofd te werken en diensten te verlenen.

Op de School leren ze “denken met hun handen”.

Steeds vaker staan mensen voor de keuze of ze met hun huidige werk door kunnen gaan of een ander perspectief gaan onderzoeken.

“De reden voor die keuze heeft vaak oorzaken waar mensen zelf niet zo veel aan kunnen doen”, zegt Frans Konijn, oprichter van de School. “De vraag naar bepaalde diensten loopt terug, de informatietechnologie neemt taken over. En, dan praten we nog niet eens over de zelfdenkende machines die grote delen van ons werk zullen overnemen. Dus, moet je zorgen dat je zelf handig wordt!”

Marjolein Luinge en Frode Heirmans zijn leerlingen bij de Beemster School voor Meubelmaken en bezig een eigen bedrijf te starten, naast hun oorspronkelijke beroep.

“Van oorsprong ben ik verpleegkundige”, vertelt Marjolein. “Op een bepaald moment paste dat niet meer zo bij me door de toenemende regeldruk en registraties. Ik werk nu de helft van de week als meubelmaakster nadat ik een groot deel van de opleiding heb gevolgd bij de school van Frans Konijn in de Beemster. Tekenen doe ik al heel mijn leven en daardoor heb ik een voorliefde voor fineren. Ik heb een kleine werkplaats en beperk me daarom tot nu toe tot kleinere opdrachten. Ik geniet van deze nieuwe uitdaging.”

Frode beaamt dat het een geweldige uitdaging is om als meubelmaker en interieurbouwer verder te gaan. “Ik ben ooit begonnen als gymleraar en werk nu als stagebegeleider in het agrarisch onderwijs. Leuk werk, maar mijn handen tintelen om actief te zijn. Daarom ben ik de opleiding gaan volgen bij deze School voor Meubelmaken en ik leer hier erg veel. Dat merk ik nu mijn vriendin en ik ons huis aan het verbouwen zijn. Ik heb bij ons in de buurt een werkplaats gehuurd en ben bezig om te investeren in apparatuur. Dit jaar begin ik met mijn eigen bedrijf.”

Frans Konijn: “ Er komen steeds vaker mensen een opleiding volgen in het kader van heroriëntatie bij reorganisaties. Een aantal kunnen de kosten declareren bij hun (oude) werkgever. We begeleiden ze zo, dat ze bewust kunnen kiezen voor een nieuwe toekomst.”

Marjoleins website is: www. demeubelmaakster.nl.

Frode heeft nog geen site, zijn nummer is: 06-36493235.

Informatie is te vinden op www.beemsterschoolvoormeubelmaken.nl

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.