Dankzij opa en met papa bij 37 graden meubelmaken op de Beemster Zomerschool

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

Nino is 14 en zet van 6 augustus tot en met 10 augustus zijn eerste stappen in het meubelmakersvak.

“Mijn opa klust wat en heeft een klusschuurtje met van alles”, vertelt Nino. Hij is 14 en zit op de Mavo. “Tussen alle rommel in dat schuurtje vond mijn opa een formulier om je in te schrijven bij de Beemster School voor Meubelmaken. Hij heeft me deze cursus gegeven. Ik ben er hartstikke blij mee. Na de Mavo wil ik naar het Meubileringscollege in Amsterdam om meubelmaker te worden”.

Met aandacht volgen Nino en zijn medeleerlingen de aanwijzingen die Frans Konijn geeft over hoe je moet schaven. Straks moeten ze schuin schaven om een stok voor een houten hamer te maken.

Onder de 11 cursisten zijn ook Yoran en zijn vader Arjan. Yorans moeder heeft ze opgegeven voor de cursus omdat Yoran een groter bureau wil maken dan hij nu heeft. “Ik ben 11”, zegt Yoran. “Over een paar weken ga ik naar de middelbare school en dan moet ik huiswerk maken. Het bureautje dat ik nu heb is daar te klein voor en mijn kamer is groot genoeg. En ik wil het zelf maken.”

“Het is heel leuk om dit samen te doen”, zegt Arjan. “Mijn normale werk lig in de ICTwereld. Als consultant. Dit is wel heel iets anders, maar een geweldig leuke vakantie.”

Tot eind augustus kunt u zich nog inschrijven voor de Zomerschool.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.