Spannende middag bij de Zomerschool

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

Vrijdagmiddag 10 augustus. Het einde van de eerste week Zomerschool komt dichterbij en de werkstukken moeten nog afgewerkt worden. Spanning stijgt.

Veel tijd voor een gezamenlijke koffiepauze is er niet.

Krishan uit Den Haag heeft een geweldige week. “De manier van lesgeven is zo fijn. Gemoedelijk, geduldig en inspirerend.” Krishan kende de Beemster School voor Meubelmaken al. “Ik heb al een cursus gevolgd en toen ik op internet zag dat er een Zomerschool zou komen, heb ik me onmiddellijk aangemeld. Het zijn ook allemaal leuke mensen die hier de cursus volgen.”

Bianca uit Noordbeemster ontdekte de mogelijkheden van de Zomerschool tijdens de Open Dag bij Frans Konijn tijdens Hemelvaartsdag. “Ik krijg geweldig les van Monique die professioneel stoffeerder is. Ik heb nu een oude mooie stoel meegenomen en ik hoop in de toekomst meer oude stoelen te kunnen bekleden.”

Pim uit Alkmaar wil van meubelmaken zijn beroep maken. “Ik ben nu postbode, maar daar zit natuurlijk geen toekomst in. Ik ben begonnen in de weg- en waterbouw, daarna werd ik Mensendiecktherapeut en nu wil ik met meubelmaken aan de gang. Ik hou van het precieze dat nodig is om dit vak goed te kunnen uitoefenen.” Pim volgde al eerder een cursus bij Frans Konijn. “Het lijkt wel of je in deze 5 dagen net zo veel leert als tijdens een cursusblok, maar ik denk dat de je tijdens zo’n blok toch meer aan de details toekomt. Het is hier superdeluxe en heel gezellig.”

Yoran legt de laatst hand aan zijn werkstuk terwijl zijn moeder kritisch liefdevol toekijkt.

Nino ziet nog een oneffenheid. Die gaat hij er thuis nog uithalen.

Recommended Posts
Comments
  • Alie Hielkema
    Beantwoorden

    Wat een leuke verhalen van allemaal enthousiaste mensen!
    Dat deze meubelmaakschool nog maar lang mag bestaan….veel succes Frans Konijn!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.