Jim en Carla, zoon en moeder samen op de Zomerschool

 In Cursus, Scholing, Workshops

Jim is 10 en is de week van 20 augustus, samen met zijn moeder Carla, op de Zomerschool van de Beemster School voor Meubelmaken.

Jim weet niet wat hij later wil worden. Daar heeft hij nog geen idee over.

“Thuis knutselt wij wel wat. Zoals een stal maken voor zijn speelgoedkoeien en hekjes voor zijn speelgoedschapen”, glimlacht Carla, zijn moeder.

Ze glimlacht om de hekjes.

Carla en Jim heten van Van ’t Hek en Jims vader is een van de eigenaren van een groot internationaal bedrijf in funderingstechnieken met dezelfde naam.

“Tijdens de open dag van Frans Konijn op Hemelvaartsdag, zag ik het aanbod om samen met je zoon naar de Zomerschool te komen. Dat leek mij een heel goed idee en ik heb ons toen direct opgegeven.

Met mijn andere zoon ga ik naar een imkercursus. Ik probeer aan te sluiten bij hun ontwikkeling en karakter. Voor Jim lijkt mij deze cursus van 5 dagen een goede kans om zekerder te worden in wat hij met zijn handen kan maken.”

Carla heeft zelf MTS en HTS Bouwkunde gevolgd en jaren voor een aannemer in Purmerend gewerkt. Nu is ze thuis om haar 3 zonen op te voeden.

“De derde is nog te jong om iets mee te gaan ondernemen. Dat komt later. Vanuit mijn opleiding vind ik het heel belangrijk dat mensen met hun handen leren werken en in de techniek hun toekomst vinden. Mijn kinderen hoeven niet persé een hogere opleiding of zo. Het is belangrijk dat ze zich kunnen ontplooien in waar ze goed in zijn.  Zelf vond ik mijn MTStijd leuker dan mijn HTStijd. Het was praktischer en dat vond ik fijn.

Met je handen leren denken, is een goed getroffen slogan door Frans! En, het is hier superleuk!”

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.