Veel oefenen en doen,doen,doen voor de uienladder

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing

Wil Spanjer uit Edam is aan haar eerste les bezig.

“Ik wil vertrouwd worden met hout en met gereedschap”, zegt ze. Wil is in het dagelijks leven onder meer zzp-er. Zij zorgt voor de organisatie van bijeenkomsten en doet tevens de communicatie voor verschillende organisaties. “Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het organiseren van de regionale duurzaamheidsbeurs Edam-Volendam, Purmerend, Beemster en Landsmeer in het voorjaar van 2019 en kijk natuurlijk gelijk hoe duurzaam het hier is. Een oud-collega vertelde me over het bestaan van deze School voor Meubelmaken en dat triggerde me. Ik realiseerde me dat ik dit, het bezig zijn met mijn handen en met hout, altijd nog eens wilde doen. En dan moet je dat niet laten!

Wil wil geen meubelmaker worden.

“Dit doe ik in het teken van mijn tuin”, vertelt ze. “Mijn moestuin is behoorlijk groot, vraagt veel aandacht en daar geniet ik van. Voor het drogen van mijn uien wil ik een uienladder maken en een pyramide om mijn bonen te laten groeien. Hier ontdek ik misschien hoe handig ik ben. Misschien wel handiger dan ik altijd dacht. Met veel oefenen en doen, doen, doen moet het lukken iets te maken.”

De groep waarin Wil aan het werk is telt 10 cursisten en wordt begeleid door een docent en een assistent.

“Het groepje is groter dan ik dacht”, zegt Wil. “Maar het is een leuke gedifferentieerde groep mensen en ik vind de begeleiding fantastisch. Zoveel aandacht en informatie. En dan te bedenken dat er nog een aantal andere groepen zijn. Ik leer hier heel veel en mijn handen leren hier echt “denken”. Dit is gewoon heel nuttig voor mensen, zoals ik, die veel achter een beeldscherm zitten. Je leert hier een soort basisvaardigheid die we in onze maatschappij dreigen te verliezen.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.