Het bijenmeubel: van ei tot bij, een bijenlezing op 26 oktober

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing

Marianne Eekhof is een van cursisten van de Beemster School voor Meubelmaken.

“Het is fijn als ik zelf veel kan. Dat ik niet afhankelijk ben van de handigheid van anderen. Ik ben imker en werk veel met mijn handen. Ik wil mijn eigen bijenkasten leren maken. Daarom doe ik de cursus.”

Marianne werd een jaar of 8 geleden tijdens een markt in Middenbeemster enthousiast voor het vak van imker. Inmiddels heeft ze zelf een groot aantal bijenkasten, die ze haar stal noemt en een piepklein honingwinkeltje bij haar huis aan de Neckerweg in de Beemster.

Op vrijdagavond 26 oktober houd ik een uitgebreid praatje over bijen en bijenkasten. Ik hoop daar mensen enthousiast te maken voor het leven van de honingbij, een leven waar veel mensen nog weinig van weten. En, behalve honing geven bijen nog meer producten. Vrijdagavond ga ik dat allemaal vertellen en mijn bijenwasdoekjes voor de boterham laten zien.”

Marianne heeft diverse cursussen gevolgd en stage gelopen voor ze zelf honingbijen ging houden. Inmiddels heeft ze ook de cursus bijenteelt gedaan en geeft ze cursussen.

“Mijn cursus begint jaarlijks eind januari met theorie, vanaf april met de praktijk en in september krijgen de cursisten een volk mee naar huis.”

De lezing van Marianne staat in het teken van ons 10-jarig jubileum. Daarom is er tijdens de winterworkshop en de lenteworkshop de mogelijkheid om in 1 dag een bijenkast te maken.

Wilt U vast meer weten over het onderwerp:

www.bijenhouders.nl en www.bijenteeltverenigingbeemster.nl

 

Voor de speciale activiteiten in het kader van ons jubileum vragen wij een financiële bijdrage. Deze gaat naar het Timmerproject in Guatemala, een project waar kansarme jongeren de mogelijkheid krijgen een vak te leren.

Per activiteit is aangegeven hoe U Uw bijdrage kunt overmaken (www.timmerproject.nl).

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.