Een ambachtelijke verffabriek met eigen vlasvelden en een Engelse tovenaar

 In Bedrijfsuitjes, Scholing

Vrijdagmiddag 16 november om 13.30 uur, ontvangt RIGO verffabriek in IJmuiden de cursisten van de Beemster School voor Meubelmaken.

De verffabriek bestaat 80 jaar en staat in IJmuiden, aan de rand van de duinen.

Achter een zwartrode gevel huist een interessante verffabriek. Interessant omdat ze verschillende producten maken die voor mensen die met hout werken belangrijk zijn. Zowel voor meubelmakers, vloerenspecialisten als andere specialisten. Een platform voor vakmensen.

Na binnenkomst komen we gelijk Simon tegen.

“Experimenteren met verf, pigmenten en grondstoffen is erg belangrijk om straks een goed en nieuw product te maken,” vertelt Simon. “ Ik ben vrij om te onderzoeken en adviezen te geven.” Simon komt van de overkant. “Ik kom uit Schotland en heb daar de kunstacademie gedaan.

Vanuit Newcastle ben ik ooit eens naar IJmuiden gevaren en nu werk ik hier, naast mijn eigen werk als kunstenaar. Hier ben ik een beetje tovenaar met verf.”

RIGO wil een platform zijn voor vakmensen. Een technisch laboratorium en een creatief atelier. Een plek voor vakmensen, ontwerpers en architecten. Een plek voor inspiratie en experiment

In de fabriek wordt in grote mengvaten de basisproducten gemaakt die in de verfwinkel de kleur krijgen die de uiteindelijke klant wil; parketlak, verf en olie.

RIGO heeft sinds een paar jaar eigen vlasvelden om er hoogwaardige lijnolie voor de verfproducten van te maken. Deze olie wordt gemaakt in samenwerking met de oliemolens van de Zaanse Schans.

De visie van RIGO is het maken van waardevolle producten en vakmanschap. En vanuit die visie verwachten we een waardevolle middag mee te maken op 16 november. We zijn welkom vanaf 13.30 uur en verwachten tot een uur of 17.00 bezig te zijn.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.