Spanning in de lucht mengt zich met de geur van hout, deel 1

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

In de week van 5 tot 10 november werken de cursisten aan het afronden van hun werkstuk. Het is de 10e en laatste les van hun blok in de cursus die uit 4 blokken van een verschillend niveau bestaat.

De vervolgblokken starten vanaf 13 november.

 

“Het lukt me niet meer om dat laatje in het kastje te maken”, verzucht Björn Dijkstra. Hij legt de laatste hand aan het sleutelkastje, een van de objecten aan de hand waarvan cursisten in het tweede blok van de cursus met hun handen leren denken. Hij en zijn medecursisten zijn gespannen op deze laatste en 10e les: krijgen ze hun werkstuk wel af?

“Ik heb nu het tweede blok van de cursus gedaan en start binnenkort met het derde blok. Dan gaan we uit de haak werken door een keukentrap te maken.”

Björn is arts bij de spoedeisende hulp in de ziekenhuizen in Hoorn en Purmerend, die onlangs gefuseerd zijn. Hij woont in Midden Beemster.

“Mijn Friese opa is een soort baken voor wat ik hier doe. Hij werkte bij Rijkswaterstaat en in zijn vrije tijd was hij vaak aan het klussen en knutselen. Dat vond ik altijd erg interessant. Als arts doe ik veel met mijn handen terwijl ik tegelijkertijd goed moet nadenken. Dit is anders, hier gebruik ik mijn hoofd op een andere manier dan wanneer ik met patiënten werk. Ik kan me hier heel goed ontspannen terwijl ik toch met mijn handen bezig ben. Dit is een heel mooie hobby voor artsen, werken met je handen en je hoofd ontspannen”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.