Traditie in de Beemster, Hemelvaartsdag is open voor iedereen

 In Cursus, Scholing, Workshops

Hemelvaartsdag betekent voor veel Beemster ondernemers een open dag voor iedereen. Ook de Beemster School voor Meubelmaken was open van 10 tot 6 uur.

Bezoekers maken kennis met docenten en cursisten en laten zich informeren over het “Je Handen Leren Denken”principe. Naast de informatie over Meubelmaken zijn er ook andere activiteiten over hout en vormgeving. De School heeft daarvoor een paar ambachtsmensen uitgenodigd.

Voor kinderen zijn er uitgebreide mogelijkheden om onder begeleiding een auto, vliegtuig of vogelhuis te maken. Dat kunnen zij ook nog leren decoreren met veel verf.

Jaap Jan de Bruin.

Jaap Jan laat werk zien dat hij maakt aan een draaibank. “ Ik ben inventief ontwerper”, zegt Jaap Jan. “ Ik werk aan 3D modellering en draaiwerk voor grote opdrachtgevers.” Hiervoor was hij 25 jaar illustrator bij een grote landelijk krant. Maar hij had behoefte meer te doen met zijn handen, zijn creativiteit en inzicht in 3Dvormgeving. “Als de Beemster School voor Meubelmaken in de toekomst iets wil gaan doen met meubels en 3Dprinting wil ik daar graag bij betrokken zijn.”

Carla Regter.

Carla helpt de kinderen en tieners met het beschilderen van de auto, vogelhuis of vliegtuig dat zij net hebben gemaakt in de werkplaats. “Ik ben speltherapeut en begeleid kinderen bij hun ontwikkeling. Ik noem mijn praktijk De Gouden Poort. Die naam staat voor de stappen die een kind kan nemen om haar of zijn ideeën vorm te geven”.

Carla’s website http://www.speltherapiepraktijkdegoudenpoort.nl   geeft meer informatie.

Lotte van Slageren.

Lotte is cursiste bij de Beemster School voor Meubelmaken. “Wat ik hier praktisch leer is een mooi tegenwicht voor mijn studie “media, kunst, design en architectuur aan de VU. Die is heel theoretisch.” Lotte weet nog niet goed wat zij in de toekomst wil doen, misschien wel een repaircafe. Vandaag wil zij vooral de Zomerschool onder de aandacht brengen: “Ik zou het zo willen doen, die Zomerschool: je leert zo veel in een week en bent er helemaal uit!”

Harm Poel

Harm is allround vakman en vooral goed in hout bewerken. “Ik werk vooral in opdracht voor bijvoorbeeld de restauratie van oude betimmeringen, lijstwerk en dergelijke.” Af en toe werkt hij aan zijn eigen ideeën zoals een houtgasdraakkanon van een meterslange boom. “Zo’n ding gaat straks met een enorme knal af door bijna natuurlijke processen. Geweldig bij speciale party’s en theatervoorstellingen”.

Monique Leijdekker.

Monique is meubelstoffeerder. “Samen met mijn man heb ik een bouw- en interieurbedrijf, maar we maken ook kisten om kunstwerken over de hele wereld te kunnen vervoeren.” Monique is in het vak gerold omdat ze niet goed wist wat ze wilde worden, maar dit is nu wel helemaal haar ambacht. “Ook lesgeven vind ik leuk, heb dat jaren gedaan bij de Volksuniversiteit in Amsterdam. Tijdens de Zomerschool geef ik een 3daagse cursus meubelstofferen en ik hoop dat er veel mensen op af komen”.   http://www.andreleijdekker.nl

Elly de Jong

Elly is beeldhouwer, opgeleid aan de Wakker Academie. “Werken met hout is nieuw voor me. Ik werk altijd met andere materialen. Samen met Frans Konijn van de Beemster School voor Meubelmaken heb ik een cursus beeldhouwen in hout gevolgd bij Wherelant in Purmerend”. Elly neemt deel aan een expositie bij Kasteel Nijenhuis bij Zwolle. “Mijn docente geeft deze zomer les bij de Zomerschool voor Meubelmaken. Lijkt mij erg leuk en hoop dat mensen net zo gepassioneerd worden van beeldhouwen als ik”.

 

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.