Verloskundige en IT-er aan de bovenfrees

 In Algemeen, Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

Kick is assistent van de docenten bij de Beemster School voor Meubelmaken. In het afgelopen seizoen was hij vooral aanwezig bij de speciale gereedschapstrainingen en helpt de cursisten bij het werken met elektrisch gereedschap, zoals met de bovenfrees.

“Veel cursisten zijn in het begin een beetje bang voor elektrisch gereedschap”, zegt Kick. “ Dat vind ik eigenlijk wel o.k. Daardoor zijn ze in het begin voorzichtig. Wij leren ze om er veilig en vakkundig mee om te gaan. Per soort gereedschap zijn speciale cursussen, zodat er voldoende tijd is om het goed te leren.”

Kick is al een paar jaar actief in het ambacht meubelmaken. “Ik heb 30 jaar als IT-er bij de ING gewerkt. Door een reorganisatie was ik boventallig en kreeg ik de kans me te oriënteren op andere mogelijkheden. Meubelmaken bleek goed bij me te passen en ben toen bij Frans Konijn het vak gaan leren. Na de opleiding vroeg Frans of ik assistent wilde worden en ik vind dat erg fijn om te doen.”

Kick weet alles van modern elektrisch gereedschap. “Ik werk ook bij een professionele groothandel voor de bouw, vandaar.”

Jet is een van de cursisten die de gereedschapscursus volgt. “Ik ben verloskundige van beroep en ik houd ook van het werken met mijn handen. Timmeren, tegelzetten en allerlei klussen in en rond het huis. We hebben thuis allerlei gereedschap, maar mijn man laat het graag aan mij over om met modern gereedschap te werken. Kick en de andere docenten leren me dat heel goed. Ze hebben veel geduld met me”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.