Een tekening in spiegelbeeld zien is lastig

 In Algemeen, Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing

“Tekeningen lezen vind ik het moeilijkste van het hele vak en de cursus”, zegt Lucien. Hij is bezig met de opdracht om een trap te maken. “Ik heb de neiging om een tekening in spiegelbeeld te interpreteren. Dat maakt het lastig om de vertaling te maken van tekening naar werkstuk. Het zou misschien goed helpen als ik zelf leer om goede werktekeningen te maken. Dat komt nog wel.”

Lucien heeft een bed-en breakfast in Alkmaar en in de winter doet hij heel gespecialiseerde schoonmaakprojecten. De reden dat hij de opleiding aan de Beemster School voor Meubelmaken volgt is zijn plan om in Spanje een resort voor natuurliefhebbers te beginnen. Om dat te realiseren zal hij veel met zijn handen moeten werken. “Die leren hier heel erg denken”, grinnikt Lucien. “Ik leer veel techniek en die zal ik nodig hebben”.

“Ik ben erg tevreden met de opleiding. Ik heb mij natuurlijk eerst georiënteerd bij verschillende cursusaanbieders, en ben blij dat ik bij Frans Konijn terecht ben gekomen. We hebben nu les van Frans, maar docent Hans vind ik ook geweldig.”

 

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.