Zomerschool: “Geef je hoofd vakantie en leer je handen denken”

 In Opleiding meubelmaken, Scholing

 

De Zomerschool Meubelmaken is een initiatief van de Beemster School voor Meubelmaken. Het is ontstaan doordat een aantal mensen er om vroegen die niet zo makkelijk tijd vrij kunnen maken voor de wekelijkse cursussen.

 

Hoofd, hart en handen.

In augustus 2017 organiseren wij 3 weken een ontmoeting voor je hoofd, handen en hart. Samen met andere geestverwanten, leer je jouw handvaardigheid en liefde voor het ambacht van meubelmaken te vergroten.

In de periode van 7 tot en met 25 augustus bieden wij verschillende mogelijkheden.

 

I Basiscursus in 5 dagen.

In 1 week leer je op onze Zomerschool de basiskennis en -handigheid van het meubelmaken, gecombineerd met moderne techniek. Onder begeleiding van onze ervaren docenten/meubelmakers maak je werkstukken en leer je veel verschillende ambachtelijke handigheden.

II Moeder en zoon, vader en dochter.

We willen tijdens de zomerschool speciaal aandacht geven aan de band tussen ouders en kinderen, het kunnen samenwerken en de liefde voor een traditioneel ambacht ervaren. Daarom geven wij hen speciale aandacht tijdens de 3 weken Zomerschool Meubelmaken.

III Werkbank maken

Het zelf maken van een professionele werkbank is voor een groot aantal mensen een wens die we binnen de Zomerschool waar kunnen maken. Dit traject duurt 3 dagen en vindt plaats in de werkplaats van de meubelmakerij. Het is een apart onderdeel dat los staat van de cursussen.

VI TienerTimmerDriedaagse.

Tieners die soms met hun handen in de weg zitten kunnen in 3dagen handig worden met hout en gereedschap. Zelf een kastje maken voor iets bijzonders, een kapstok voor je mooiste kleren of een bizar kistje voor je laptop of telefoon? Dat gaat lukken. En, als je nog even niet weet wat je wilt maken, dan helpen je met iets te bedenken en te ontwerpen.

Jongeren leren een ontwerp te maken, uit te voeren en samen te werken met andere jongeren. De laatste dag van de Driedaagse sluiten we af met een feestelijk kampvuur. Bij tieners denken we aan meisjes en jongens van 12 tot 18 jaar.

V Stofferen kan je leren

Een oud meubel een nieuwe kans en een nieuw stofje geven. Het is een uitgelezen kans om onder leiding van een ervaren stoffeerster om met je handen aan iets moois te werken en een meubel een nieuwe kans te geven tijdens een 3 daagse workshop.

VI Beeldhouwen in hout

Vroeger werden bijna alle meubels en lijsten voorzien van decoraties. Tijdens 3 aaneensluitende dagen leren wij je tijdens de zomerschoolweken de beginselen van snijden en hakken in hout om versieringen te maken.

Periode

De zomerschool vindt plaats in de weken 32.33 en 34 in de maand augustus 2017.

De 3daagse “werkbank maken” vindt binnen deze weken op maandag, dinsdag en woensdag plaats.

De TienerTimmerDriedaagse vindt binnen deze weken op woensdag, donderdag en vrijdag plaats.

Tijden

We werken van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 16.30 met een lunchpauze van 1 uur. Bij mooi weer lunchen we buiten.


Plaats

De school ligt in een biologische boomgaard in het werelderfgoed Beemster, 20 kilometer ten noorden van Amsterdam, 2 kilometer van Purmerend.

Overnachten

Voor overnachtingen zijn hotels en B&B’s in de directe nabijheid te vinden. Wij hebben voor ongeveer 4 tenten plekken om in de tuin te kamperen.

 

Kosten

Kosten voor een week “meubelmaken” zijn € 550,- incl. lunch

Kosten “werkbank maken” € 450,- + € 300,- materiaalkosten, incl. lunch

Kosten “moeder,zoon, vader,dochter” voor een week zijn per paar € 1.000,- incl. lunch

Kosten “TienerTimmerDriedaagse” zijn € 240,- incl. lunch.

Kosten “Stofferen kan je leren” zijn € 375,- incl. lunch.

Kosten “Beeldhouwen in hout” zijn € 375,- incl.lunch


*Inschrijven en informatie

Inschrijven voor de Zomerschool kan vanaf nu en kan tot 1 juli. Plaatsingen op de cursus gaan in volgorde van inschrijven. Cursussen gaan door bij voldoende deelnemers.

Inschrijven kan via onze website:

www.beemsterschoolvoormeubelmaken.nl.

Wij vragen je een voorkeursperiode en een tweede mogelijkheid aan te geven in het geval dat jouw voorkeur vol is.

Voor informatie over de zomerschool kunt je ons bellen op 0299-603092

of mailen via info@konijnmeubelmakers.nl.

” Tot augustus !! “

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.