Derdejaars verliest zich in een houtje

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing

Op vrijdagmiddag zijn 4 derdejaars cursisten, onder supervisie van Joost, zelfstandig bezig met het maken van hun eigen werkstuk. Ze hebben een ontwerp en een constructietekening gemaakt, materiaal uitgezocht en gerekend wat het meubel gaat kosten.

Nancy is bezig met een klein kistje. “Dit is een tussendoortje”, zegt ze. “Dit geeft mij de ruimte om na te denken over mijn volgende meubel, een tv-kast. Dit is een soort meditatie-oefening.”

Nancy woont in een woonboot in de Ringvaart in Amsterdam. “Een boot heeft andere maten dan een woning en is ook niet overal recht. Daarom is het leuk om iets te maken dat helemaal in mijn woonruimte past, zowel qua maat als sfeer.”

Nancy laat op het schermpje van haar telefoon het ladekastje zien dat ze net af heeft en haar ontwerptekening voor het tv-meubel.

“Door met dit kistje bezig te zijn ontspan ik helemaal. Ik werk 5 dagen, 9 uur per dag op kantoor en hier kom ik op vrijdagmiddag tot rust”.

Nancy is risk- en kwaliteitsmanager Bij Aon, een Brits verzekeringsbedrijf. “Door de Brexit is het drukker op mijn werk, er komen ook meer Engelsen bij ons werken. Dan is het fijn om hier te zijn. Met mijn handen te werken en te denken”, en glimlacht:

“Ik kan me hier helemaal verliezen in een houtje!”

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.