Tweedejaars bijten tanden niet stuk op de machines

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing

Aan het einde van het tweede cursusjaar en de overgang naar het derde jaar krijgen 4 cursisten een machinetraining van Frans Konijn. De machinetraining is essentieel om aan het derde jaar van de opleiding te kunnen beginnen. In dat jaar werken cursisten zelfstandig met behulp van een coach aan een eigen ontwerp en werkstuk.

Tijdens de training wordt er met 4 machines gewerkt. Dat zijn de formaatzaag, de vandiktebank, de vlakbank en de spilfrees. De training duurt 3 dagdelen waarvan de helft in het teken staat van een examen. Behalve het leren hoe de constructie van de machines in elkaar zit en het foutloos werken is er erg veel aandacht voor de veiligheid.

Eric is gepensioneerd als inkoper en facilitair manager bij een grote reisorganisatie. “Ik doe nu waar ik zin in heb. Dit is echt mijn hobby. Misschien wil ik wel eens wat maken voor iemand, maar dan moet dat wel betaald worden”.

Pim wil wel kijken of hij een bedrijf als meubelmaker kan opzetten. “Ik heb nog geen vastomlijnde plannen, maar nu ben ik postbode in Alkmaar en dat zie ik niet als mijn toekomst. In de loop van het derde jaar ga ik plannen maken.”

Jurgen woont in Den Haag en werkt in de horeca in de buurt van Schiphol. “Ik wil proberen om de houtbewerking in te gaan. Liefst in een warm land met veel hout. Maar ik zie nog niet dat ik in Suriname aan de slag ga. Moet nog een land zoeken”.

Harmke is ondersteuner bij de coördinatie politievrijwilligers in Noord-Holland. “Dit blijft hobby. Ik wil best ook eens wat voor anderen maken, maar dan moet dat wel betaald worden. Ik geniet hier gewoon van”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.