Excursie Het Schip: een eyeopener voor onze lerende handen.

 In Bedrijfsuitjes, Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

Op 23 februari bezochten een 30tal cursisten Museum Het Schip, helemaal gewijd aan de Amsterdamse School en de volkshuisvesting in het begin van 1900.

De excursie is een activiteit in het kader van het 10-jarig bestaan van de Beemster School.

Melanie verzamelde de Museumjaarkaarten die de meesten wel hebben en daardoor “gratis” het museum kunnen bezoeken. Voor de mensen die niet zo’n kaart hebben zorgt de Beemster School voor de toegang.

Alice, directeur van het museum, nam de mensen mee naar buiten om ze de bijzondere schoonheid van het Schip te laten zien. “Toen het klaar was vond men dat het op een schip leek hoewel er ook jongetjes waren die het net een duikboot vonden.”

Het Schip is internationaal beroemd om zijn prachtige vormgeving die zich uit in het knappe gebruik van baksteen, zijn golvende vormen en zijn prachtig houtwerk.

Een schoonheid die eksters met hun nest niet kunnen evenaren.

Tot in de kleinste details, zoals dit signaal in het voormalige postkantoor dat aangeeft dat het publiek hier achter geen toegang heeft.

Na de wandeling door de buurt daagt de kenmerkende toren boven de mensen uit. Een toren als een facet geslepen diamant en als trots symbool voor de sociaaldemocraten. Een toren die nergens anders voor dient dan schoonheid.

 

Aan het einde van de excursie vraagt Frans Konijn nog even aandacht voor een financiële bijdrage aan het Timmerproject in Guatemala dat door de Beemster School voor Meubelmaken ondersteund wordt. Zie ook www.timmerproject.nl.

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.