Meubelmaken na het VWO leek een beetje raar, nu mag het !

 In Cursus, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

Chantal is in november 2016 begonnen bij de School voor Meubelmaken. ”Ik heb in de periode daarvoor heel vaak de website bekeken en me afgevraagd of ik het wel of niet zou doen. Eindelijk heb ik toen de knoop doorgehakt en gedacht kom op, ik zie wel wat het wordt.”

Chantal is opgeleid als geneeskundige met als specialiteit gynaecologie. Zij heeft een eigen kliniek gehad, maar besloot de kliniek van de hand te doen. “Behalve met mijn vak als gynaecoloog was ik ook veel bezig met de organisatie van de kliniek. Organiseren vind ik leuk, nog steeds, maar met een gezin werd het gewoon te veel.”

“Ik vond meubelmaken al interessant toen ik het VWO deed, maar het is dan geen logische keuze om na je diploma de MBO meubelmaken te doen. Dus werd het gynaecologie, ook een prachtig vak. Ik vind eigenlijk te veel dingen leuk om te doen en heb altijd wel weer een idee wat ik wil doen of maken. Te veel ideeën eigenlijk, creatief zijn in alles.’

Chantal zit in het derde jaar van de Beemster School voor Meubelmaken. Zij kan zich nu helemaal wijden aan de meubels die ze wil maken. Ze heeft net een televisiemeubel afgemaakt en dat staat nu bij haar thuis.

“Het staat nu voor een schilderij dat ik voor mijn trouwen kreeg. Dat moet nog een andere plek vinden. Ik begin nu aan een salontafel die ik zelf ontworpen heb. Ik gebruik daarvoor 3 soorten hout, notenhout, esdoorn en zebrano. Die tafel zal straks ook weer een ander meubel in ons huis gaan verdringen.”

Zij heeft het hout voor de tafel een week geleden gekocht en toen hoog opgeslagen in de werkplaats. Joost die de 3ejaars begeleidt klimt op de ladder om haar te helpen. “Het hout is prachtig, gekocht bij de Amsterdamse Fijnhouthandel, een echte snoepwinkel voor me. Als ik klaar ben met het derde jaar ga ik hier af en toe een deel van de werkplaats huren om te kunnen blijven werken. Zowel voor mezelf als misschien soms voor anderen.”

Ik vind het hier heerlijk, de combinatie van hoofd en handen. Ik raad het iedereen aan. Gewoon proberen.

Chantal kijkt naar haar tekeningen en start de zaag die met veel herrie haar planken op maat gaat zagen.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.