Een werkbank maken in Guatemala met B1 vitamine tegen malaria

 In Algemeen

Het is grijs rondom de Beemster School voor Meubelmaken; januari weet niet goed hoe met het klimaat om te gaan in 2020. Er lunchen op 23 januari 3 cursisten samen met Suzan Eleveld, de inspirator en directeur van het Timmerproject Guatemala. Zij informeert hen over haar project in Guatemala dat door de Beemster School voor Meubelmaken ondersteund wordt. In februari gaan ze, samen met Frans en Joost, 3 weken naar het Timmerproject en hebben nog veel vragen. Is er malaria? Welke inentingen zijn er nodig en werkt vitamine B1? Welke kleding moet ik meenemen? Waar betaal ik mee? Spreken ze ook wat Engels? Heb ik een visum nodig? Willen ze voetballen? Wat gaan we maken? Die laatste vraag is een belangrijke rede voor de reis die de leerlingen van de Beemster School voor Meubelmaken in februari maken naar Guatemala om het Timmerproject daar te helpen met hun school in Alotenango.

Het stadje Alotenango is omringd door 3 vulkanen waaronder de Volcano Fuego, die actief is en nu, in januari, besneeuwd is. Suzan laat haar telefoon rondgaan om dat te laten zien.

Het Timmerproject is gericht op de emancipatie en educatie van jongeren door middel van het leren timmeren en meubelmaken en er een kans ontstaat dat zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De mensen van de Beemster School voor Meubelmaken gaan in februari 3 weken helpen om het Timmerproject te voorzien van werkbanken en leerplannen.

De leerlingen spreken geen van alle voldoende Spaans. De School heeft een tolk gevonden die graag mee wil, Barbara die al eerder in het Midden-Amerikaanse land geweest is. Niet alleen het meubelmaken, de mensen die gaan hebben nog iets gemeen. Ze kunnen allemaal motorrijden en doen dat met veel plezier. Naast alle informatie van Suzan verkneukelen ze zich op de bijzondere motorritten in Guatemala als ze een paar dagen vrij zijn.

Meer weten?    www. timmerproject.nl

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.