Vader als schrijnwerker inspireert ex-gedeputeerde

 In Bedrijfsuitjes, Cursus, Geen categorie, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

“Nu ik een tijdje bezig ben me te oriënteren op mijn verdere loopbaan werd ik gewezen op de cursussen meubelmaken bij Frans Konijn. Tot ruim een paar jaar geleden was ik gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland, voor duurzaamheid en cultuur”, vertelt Ralph de Vries. “ Als actieve politicus ben ik gestopt en  gaan onderzoeken wat ik nog meer kan. Ik ben net begonnen met deze cursus en het is erg leuk. Wij, Lene mijn vrouw en ik,  zijn pas verhuisd naar een nieuwe woning in Amsterdam West. En we hebben sinds een paar weken een baby, een meisje, Jolie. Met een nieuwe woning en een baby moet je klussen en daarom wil ik hier mijn “handen leren denken”. Als politicus was ik altijd met mijn hoofd bezig. Dit is iets totaal anders. Ik moet vaak aan mijn vader denken. Die wilde schrijnwerker worden maar door een ziekte heeft hij daar wel voor geleerd, maar nooit in dat vak gewerkt. Als hij hout ruikt kijkt hij nog altijd heel gelukkig.”

Ralph heeft zich voor 10 lessen ingeschreven en als dat bevalt gaat hij misschien verder. Hij is bij de Beemster School voor Meubelmaken gekomen via zijn schoonvader, directeur van Open Studio In Amsterdam. “ Het enige is dat ik met openbaar vervoer reis en dat komt hier niet voor de deur, maar ach, het is ook wel een aardige wandeling, langs het kanaal. Vanuit Purmerend naar hier is ook maar 2 kilometer”.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.