Snijden, boren, zagen: Glas slijpt !

 In Algemeen, Bedrijfsuitjes, Cursus, Geen categorie, Opleiding meubelmaken, Scholing, Workshops

“Iedereen die boort, freest, zaagt en snijdt kan bij ons terecht”, zegt Mark Glas, samen met zijn broer Rėmon, eigenaar van Glas-Klooster bv, een mooi slijp-en gereedschapsbedrijf in Middenbeemster.

“Wij hebben veel verschillende klanten. Grote bedrijven, zoals in de weg- en waterbouw, maar ook aannemers die historische gebouwen restaureren, meubelmakers en ook hobbyisten kunnen bij ons terecht met hun boren, frezen, beitels, zagen en messen. Soms hebben onze klanten opdrachten waarbij ze unieke profielen moeten frezen. Voor hen maken we dan gereedschap dat niet standaard te krijgen is”, vertelt Mark trots.

Het grootste deel van de klanten van Glas-Klooster bv zit in de houtbewerking. De jachtbouw, interieur-en decorbouw vertegenwoordigen ongeveer 70% van de omzet. Daarbij doet Glas-Klooster bv veel slijpwerk voor de metaal- en kunststofindustrie. Naast de slijperij heeft Glas-Klooster ook een webwinkel voor gereedschap, de Gereedschap-Shop.nl.

“Onze vader heeft dit bedrijf in 1987 opgezet. Hij was vertegenwoordiger van een landelijk slijpbedrijf en wilde voor zichzelf beginnen. Slijpen is een vak dat je nergens op school kunt leren. Wij en onze medewerkers hebben het vak in de praktijk onder de knie gekregen. Het is heel specialistisch, er zijn maar een paar slijpbedrijven in Nederland. Wij kennen inmiddels onze klanten zo goed dat we soms al weten wat ze nodig hebben voor dat ze het zelf kunnen uitleggen. Sommigen klanten sturen tekeningen of monsters op van hun projecten zodat wij kunnen zien wat wij voor ze moeten doen”.

“Wij laten ons bedrijf graag aan anderen zien. In overleg met Frans Konijn van de Beemster School voor Meubelmaken gaan we excursies naar ons bedrijf organiseren. Het lijkt mij interessant voor cursisten om te zien hoe historische profielen in houtwerk nieuw gemaakt kunnen worden met moderne frezen die wij kunnen samenstellen.

“Kijk, ”zegt Mark,” het is erg belangrijk dat het ambachtelijk werken blijft bestaan. Daarom vinden we een initiatief als de Beemster School voor Meubelmaken zo waardevol. Het is leuk dat we dan met elkaar, School en leveranciers een “community” gaan vormen die het ambacht van meubelmaken ondersteunt. Daarom krijgen de cursisten van de Beemster School voor Meubelmaken altijd korting op hun slijpwerk en bij de aanschaf van nieuw gereedschap.”

www.glas-klooster.nl

http://www.gereedschap-shop.nl

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.