We gaan weer verder! 25 mei is de start

 In Geen categorie

1,5 meter
Zo begon het halverwege maart. De luchten werden helder, de uitzichten ver en we hoorden overal de vogels fluiten. In onze weidse polder ontmoetten wandelende mensen elkaar in het niets en hielden 1,5 meter afstand bij hun praatje bij het weiland.
Ook wij, de mensen van de Beemster School voor Meubelmaken, konden onze cursisten niet meer ontvangen en moesten ons beraden op hoe we contact wilden houden.

We pakken de draad weer op vanaf 25 mei
Na iets meer dan 2 maanden gedwongen rust starten we vanaf 25 mei weer met onze cursussen. We gaan verder waar we stopten en gaan de hele zomer door om de lessen in te halen. Iedere cursist heeft inmiddels per mail of telefoon contact gehad met ons en afspraken gemaakt. Als je nog geen contact heb gehad, bel dan even met Melanie of Ruud. Voor zover wij weten is geen van onze cursisten door het virus besmet of ziek geworden. Als dat wel zo is willen we dat graag weten.

Maatregelen.
Deze slapende fietser kreeg erg veel ruimte tijdens de lock-down. Zo veel ruimte maken wij niet, maar we houden natuurlijk rekening met de Coronaperiode. We hebben de werkplaats zo aangepast dat cursisten met voldoende afstand tot elkaar en de docenten kunnen werken. De koffiehoek is tijdelijk opgeheven en ingericht als kleine werkplaats. We houden ons aan alle protocollen en zorgen ervoor dat gereedschap, deurklinken, leuningen en alles waar handen aan kunnen komen, regelmatig wordt schoongemaakt.

Zomerschool
Zoals ieder jaar organiseren tijdens de vakantie een Zomerschool. In andere jaren was dat in een periode van 3 weken. Dit jaar bieden wij de kans om in langere periode, 8 weken, van 6 juli tot 28 augustus ”je handen leren denken”. Wij hebben voor een langere periode gekozen omdat we verwachten dat veel mensen dit jaar in eigen land zullen blijven en daar een leuke en zinvolle invulling aan willen geven.

De zomerschool heeft de volgende cursussen:
Ambachtelijk Meubelmaken, 5 dagen
Werkbank maken, 3 dagen
Stofferen, 3 dagen
Houtdraaien, 1 dag
Moeder, zoon, vader, dochter, 5 dagen
Beeldhouwen in hout, 3 dagen
Bijenhotel maken, 1 dag
Vouwkrukje maken, 1 dag

Vader/Dochter-Moeder/Zoon
Speciaal voor ouders en kinderen die de afgelopen Coronaperiode veel thuis hebben moeten zitten en leren, hebben we een cursus bedacht waarin ouders en (beginnende) pubers 5 dagen samenwerken aan een gemeenschappelijk werkstuk en zo elkaar op een andere manier leren kennen. Na weken samen thuis, een uitgelezen kans om met elkaar nieuwe dingen te ontdekken en te leren.

Oriëntatie op ander werk.
De Zomerschool is niet alleen een goede bestemming voor vakantie in eigen land. Het is ook een mogelijkheid om te ontdekken of het een ambacht is dat kansen biedt voor een nieuwe toekomst, daar waar op dit moment de werkgelegenheid voor niet iedereen zeker is. Misschien biedt het een kans om te ontdekken wat er nog meer mogelijk is, niet alleen met meubels, maar ook in het werken en denken met je handen.

Op de pagina zomerschool-meubelmaken is meer informatie te vinden over de cursussen, prijzen en data. Hier kan je je ook opgeven.

De Zomerschool vindt gedeeltelijk in de eigen werkplaats en gedeeltelijk buiten in de boomgaard plaats. Mensen die een meerdaagse cursus volgen kunnen met hun tentje of caravan in onze boomgaard een plekje zoeken.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.