Workshop bovenfrees volgen? Wij leren u de kneepjes van het vak!

In onze workshop maakt u kennis met de veelzijdigheid van de bovenfrees. De toepassingen van dit elektrische apparaat zijn bijna onbegrensd, zoals het infrezen van houtverbindingen, sleuven voor scharnieren en kopiëren van een mal. De workshop is onder meer bedoeld voor volwassenen die het leuk vinden om met hout te werken, een goede (her)start willen maken met een beroep/hobby of een nieuwe vorm van vrijetijdsbesteding zoeken. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Onze school is goed bereikbaar vanuit Purmerend, Zaandam, Amstelveen, Haarlem en Zaanstad. U kunt zich direct online inschrijven via onze website.

Workshop bovenfrees in klein groepsverband

De workshop bovenfrees bestaat uit één dagdeel van 3 lesuren en wordt gehouden in klein groepsverband. U kunt dus rekenen op een goede, individuele begeleiding zodat u uw persoonlijke voordeel hieruit kunt halen. Denkt u dat frezen alleen voor professionals is? Niet is minder waar. De beweegredenen om een workshop bovenfrees te volgen kan voor elke deelnemer weer anders zijn, beroepshalve of voor een hobby zoals meubels maken.

Meubels maken kan met oude en nieuwe technieken. Een bovenfrees wordt vooral gebruikt om groeven, sierprofielen en uithollingen te maken in hout. Met dit handige elektrische handapparaat kunt u uw creativiteit naar een hoger niveau kunt tillen. Een hulpmiddel waardoor u prachtige meubels kunt maken. De reden om een workshop te volgen kan zijn om de veelzijdigheid van het frezen te leren ontdekken.

Uitfrezen van houtsoorten

Een bovenfrees is zeker geen nieuwe uitvinding. Dit apparaat wordt al tientallen jaren gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen vooral bij het maken van meubels. Met een bovenfrees kunt u bijna alle houtsoorten uitfrezen. Bij harde houtsoorten, zoals kersen- of eikenhout, bereikt u het beste resultaat. Bij een zachtere soort, zoals vuurhout is de uitwerking vaak wat minder strak.

De juiste manier om een bovenfrees te bewegen is tegen het mes in te bewegen, ofwel tegen de draairichting van het freesbit in. Dit heeft vooral te maken met veiligheid. Met de draairichting mee bewegen kan betekenen dat de machine uw hout voor u uit gaat lanceren met alle gevolgen van dien. Elke frees kunt u vastzetten op een bepaalde diepte. Zo zit uw frees mooi vast en kunt u zich concentreren op het frezen in plaats van het op de juiste hoogte houden van uw bovenfrees. Oefening baart kunst. Tijdens de workshop is er volop gelegenheid om te oefenen onder begeleiding van een ervaren docent.

Aanmelden workshop bovenfrees

Veel van onze deelnemers komen uit de regio Zaanstad, Purmerend, Haarlem, Zaandam, Amstelveen en Amsterdam. Dankzij onze centrale ligging in Noord-Holland is onze school uitstekend bereikbaar. Heeft u belangstelling voor een workshop bovenfrees? Via onze website kunt u zich direct online aanmelden. Wij hebben gekozen voor wisselende tijden, zodat u een ruime keuze heeft. Zo geven wij workshops in de ochtend-, middag- en avonduren. Heeft u nog vragen? Belt u ons gerust. Wij staan u graag te woord.


Aanbevolen berichten