Marjolein fineert mussen en vinken

 In Algemeen, Cursus, Workshops

img_9645

Marjolein fineert mussen en vinken.

Fineren is een oude traditie in de meubelmakerij. Ga maar eens kijken in het Rijksmuseum bijvoorbeeld. Het niveau dat je daar kan zien is heel hoog. Een lust voor het oog waarbij je je afvraagt hoe het kan dat iemand zoiets kan maken. Bij ons kan je heel geconcentreerd de eerste stappen van het fineren leren en Marjolein Luige- De Boer heeft dat gedaan.

Marjolein heeft al 2 cursusblokken bij ons gevolgd en wilde daarna ook leren fineren. Thuis tekent en schildert ze veel, vooral paarden. Nu maakt ze ook houten gefineerde panelen met mussen, vinken en andere voorstellingen en patronen.

“Fineren is mijn specialiteit geworden. Mensen hebben soms geen flauw idee wat het is en bijna niemand kan het meer. Ik teken zelf de patronen en de voorstellingen.

Sinds een paar maanden heb ik een eigen bedrijf. Ik doe dat vanuit een schuurtje in de tuin. Een schuurtje van 2×3 meter. Dus grote opdrachten kan ik niet aan, maar fineren kan er erg goed.”

Op de special fineren die van start gaat in januari 2017, zijn nog een paar plaatsen vrij. Meld je snel aan en maak kennis met ‘n bijna vergeten specialiteit.

img_9634

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.