SCMmedewerkers leren denken vanuit hout

 In Geen categorie

Donderdag 13 december zijn 4 medewerkers van de SCMgroup in de School aan het werk om te leren hoe het is om met de eigen machines hout te bewerken.

De SCMgroup is een van oorsprong Italiaans bedrijf dat wereldwijd machines levert voor de bewerking van hout en andere materialen. Zij hebben een vestiging in Nederland, in Wormerveer. Bij de Nederlandse vestiging werken ongeveer 40 mensen, waarvan 20 als servicemedewerker die de machines bij de klanten onderhouden.

Op deze dag zijn Janice, Odmar, Corniche en Ryan de eerste medewerkers die ervaren hoe het is om met hout te werken.

Janice is planningsmedewerker op kantoor. “Ik leer hier hoe het is om met onze machines met hout te werken. Wij kennen die machines natuurlijk wel, maar weten niet hoe het is om in de praktijk met hout te werken. Ik heb nu een beter beeld van het werk van onze relaties”.

Odmar is werkplaatsmonteur. “In de werkplaats in Wormerveer zetten wij machines in elkaar en repareren als er iets stuk is. Daar werken we áán de machines en niet mét ze. Het is fijn om dat nu te ervaren, te voelen hoe het is om met verschillende soorten hout te werken.”

Corniche is verkoper in de regio West-Brabant en Zeeland. “Als verkoper moet ik natuurlijk wel weten hoe de machines zich gedragen bij de houtverwerkende industrie. Met de ervaring die ik hier op doe kan ik mijn klanten beter adviseren en informeren over de machines die zij nodig hebben.”

Ryan is servicemedewerker en komt voor onderhoud aan de machines bij de klanten in hun werkplaats of fabriek. “Ik ben nog maar kort bij de SCMgroup. Hiervoor werkte ik bij Hunter Douglas met Luxaflex. Dit is heel anders en daarom is het leren werken met hout een goede ervaring. Ik weet natuurlijk wel hoe een machine technisch in elkaar zit, maar hoe het in de praktijk werkt vind ik belangrijk om bij problemen mijn klanten goed te kunnen helpen”.

“We zijn erg blij met ons contact met de SCMgroup”, zegt Frans. “Het is de bedoeling dat meer medewerkers hier een dag komen werken met de eigen machines. Ze leren door een werkstuk te maken. Ze beginnen met een paar planken en een stukje mdf en eindigen de training met een mooi vormgegeven kistje dat veel bewerkingen heeft ondergaan dat ze mee naar huis nemen”.

Heb je interesse in dit bedrijf, kijk dan op  http://www.scmgroup.com

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.